Economica.net: Cum câştigă rudele politicienilor din scumpirea RCA

| 26 noi, 2014

Taxarea primelor brute încasate de societăţi din vânzarea asigurării obligatorii de răspundere civilă reprezintă una dintre principalele surse de venit pentru Autoritate care distribuie încasările mai ales către salariile angajaţilor, mulţi dintre ei apropiaţi sau chiar rude ale politicienilor.

Peste 15 milioane de lei sau 16% din veniturile totale obţinute de Autoritatea de Supraveghere Financiară în primele opt luni de existenţă au fost generate de taxarea vânzărilor de RCA, arată datele furnizate de ASF. Pentru primele şase luni din 2014, potrivit calculelor ECONOMICA.NET, Autoritatea are de încasat alte 14 milioane de lei, adică 1% din primele brute de 1,4 miliarde de lei, din aceeaşi activitate. Iar situaţia ar putea deveni chiar mai bună pentru ASF, care este unul dintre puţinii potenţiali beneficiari ai majorărilor de preţ pe zona RCA, scrie ECONOMICA.net.

Calculele noastre arată că, la o creştere medie a preţului RCA de 30% în primele şase luni din 2015, veniturile Autorităţii vor urca, într-un scenariu negativ, cu circa 2 milioane de lei, comparativ cu primele şase luni ale acestui an. Calculele noastre iau în considerare o creştere a primelor brute încasate de 15% sau jumătate din creşterea aşeptată de preţ. În mod normal, pe piaţa RCA, o creştere a preţurilor nu are cum să nu se transfere şi într-o sporire a primelor brute încasate avâd în vedere că această poliţă este obligatorie prin lege iar lipsa ei atrage sancţiuni mari pentru şoferi.

Sub denumirea de „taxă pentru gestionarea, dezvoltarea şi întreţinerea sistemului CEDAM, precum şi pentru protejarea corespunzătoare a intereselor asiguraţilor”, ASF încasează, în fiecare lună, 1% din primele brute subscrise de firmele de asigurare pe zona RCA.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.
Tag-uri: ASF, CEDAM, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2014
Radu
mafia asf
solutia e la noi !!!!!!!, in loc sa ne plangem peste tot de mariri de tarife care nu imbunatatesc serviciile pentru asigurati ci ingrasa burtile etern flamande ale politicienilor , mai bine am hotara cu totii , dar toti fara exceptie sa nu mai platim RCA -ul bagat pe gat de catre aceeasi politicieni care par a nu se mai satura..... Ei, aici sa te vad natiune.... esti gata de sacrificiii adevarate? ai curaj sa fii asa cum te doresti solidara si hotarata sa-ti schimbi soarta??? e atat de simplu si la indemana noastra a tuturor. NIMENI sa nu mai plateasca RCA pana nu se schimba legislatia si hienele din ASF si din politica sant alungate in jungla in care le este locul. S-a demonstrat la alegerile prezidentiale ca se poate....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ