Economica.net: ASF va publica trei norme care vor cutremura piaţa

| 05 noi, 2014

Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunţat, fără să dea detalii, că va face publice joi trei norme care vizează piaţa asigurărilor. ECONOMICA.NET a aflat că cele trei norme se referă la comisioanele şi cheltuielile de distribuţie din piaţa RCA, la tipul de active acceptate pentru acoperirea rezervelor şi pentru capitalul social precum şi la reclamaţiile primite de societăţile de asigurare de la clienţi.

Brokerii de asigurare vor primi joi o veste bună şi una proastă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET, ASF a pregătit lansarea în  dezbatere a unei norme privind piaţa RCA. Actul normativ ar urma să elimine o decizie anterioară privind plafonarea comisioanelor încasate de intermediari dar şi să impună brokerilor să treacă pe poliţa RCA comisionul încasat. De asemenea, arată sursele noastre, respectiva normă va obliga societăţile de asigurare să treacă pe poliţele RCA vândute direct, cheltuielile de distribuţie suportate. Prevederea privind transparentizarea comisionului a fost contestată vehement de către brokerii de asigurare care consideră că românii nu sunt suficient de informaţi pentru a înţelege exact structura acestor costuri, scrie ECONOMICA.net.

În altă ordine de idei, ASF va da publicităţii şi o normă privind reclamaţiile primite de societăţile de asigurare din România. Potrivit informaţiilor noastre, această norma ar include şi sancţiuni semnificative pentru societăţile de asigurare fruntaşe din acest punct de vedere. Anual, ASF primeşte în jur de 10-12.000 de reclamaţii privind societăţile de asigurare. Majoritatea acestor reclamaţii vizează întârzieri la plată sau plăţi incomplete pentru daune pe RCA. De ani de zile clasamentul petiţiilor este dominat de societăţile cele mai active pe zona asigurării de răspundere civilă auto adică Astra, Euroins, City Insurance şi Uniqa.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

Tag-uri: ASF, asigurari auto, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ