Economica.net: Mişu Negriţoiu vrea să fie şeful suprem al ASF

| 10 sep, 2014

Întreg planul de reorganizare al ASF se bazează pe un model testat deja la Banca Naţională, lucru evidenţiat în repetate rânduri de preşedintele ASF.

Ce nu a spus însă Mişu Negriţoiu este că a trimis către Parlament, la pachet cu "planul de transformare” a instituţiei, trei propuneri de schimbare menite să îi sporească semnificativ puterile. Preşedintele ar rămâne singurul om cu puteri executive din ASF în timp ce funcţia de primvicepreşedinte şi una dintre funcţiile de vicepreşedinte ar urma să fie desfiinţate. Boardul instituţiei nu ar mai fi organizat pe sectoare adică asigurări, pensii şi piaţa de capital, ci pe funcţii, scrie Economica.net.

O scrisoare adresată mai multor responsabili din Camera Deputaţilor şi semnată personal de Mişu Negriţoiu propune modificări legislative menite să-i sporească semnificativ atribuţiile de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Potrivit documentului, intrat în posesia ECONOMICA.NET, o serie de modificări „cu perspectivă de realizare pe termen mediu şi lung” urmează să modifice semnificativ structura consiliului ASF. Concret, preşedintele (în acest moment Mişu Negriţoiu) ar urma să rămână singurul om cu atribuţii executive din ASF. În plus, documentul propune reducerea numărului de membri ai consiliului de la nouă la şapte şi desfiinţarea postului de primvicepreşedinte.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ