Cum arată NOUA MONEDĂ pe care BNR o lansează din 10 noiembrie în România. Personalitatea care apare pe monedă

| 10 noi, 2014

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint dedicată aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Eugen Drăguţescu.

Moneda din argint are o valoare nominală de 10 lei, formă rotundă, diametru 37 milimetri, greutate de 31,103 grame, calitate proof şi cant zimţat.

Aversul monedei redă un desen al artistului plastic Eugen Drăguţescu, valoarea nominală '10 LEI', inscripţia 'ROMANIA', stema României şi anul de emisiune '2014'.

Reversul monedei prezintă portretul, numele, semnătura lui Eugen Drăguţescu şi anii între care a trăit: '1914' şi '1993'.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi ale casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 de monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 100 de ani de la naşterea lui Eugen Drăguţescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ