Economistul şef al BNR: România stă mai bine macroeconomic decât Suedia

| 23 oct, 2014

Situaţia macroeconomică a României este cea mai bună din Europa Centrală, iar ţara noastră a îndeplinit 10 dintre cele 11 criterii de convergenţă la UE, a declarat Valentin Lazea, economist-şef al BNR.

"Macroeconomic, România sta foarte bine. România îndeplineşte 10 din cele 11 criterii de convergenţă la UE. Cel care a rămas sunt investiţiile nete internaţionale, criteriu pe care de altfel nicio ţară nu îl îndeplineşte. Stăm cel mai bine din Europa Centrală, stăm mai bine decât Lituania şi mai bine decât Suedia chiar", a susţinut el.

Potrivit acestuia, o problemă care trebuie rezolvată este modul cum firmele au acces la credite bancare.

"Sunt de acord că noi, băncile, trebuie să facem mai mult pentru a credita firmele, dar problema este că firmele româneşti sunt sub capitalizate', a continuat Lazea.

El a explicat că firmele româneşti au datorii foarte mari în raport cu capitalul propriu. "E o problemă crucială, care trebuie rezolvată. Băncile şi-au majorat substanţial capitalul şi la fel ar trebui să facă şi firmele', a conchis oficialul BNR.

Tag-uri: BNR, Valentin Lazea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ