Nicolae Cinteză: Sistemul bancar din România va încheia anul 2014 cu o pierdere de peste două miliarde de lei

| 29 noi, 2014

Sistemul bancar din România a înregistrat o pierdere de 1,6 miliarde de lei după primele nouă luni din acest an, iar pe tot anul pierderea va depăşi 'lejer' două miliarde de lei, a declarat sâmbătă directorul Direcţiei Supraveghere din Banca Naţională a României, Nicolae Cinteză.

"Pe fondul provizioanelor mari înregistrate, şi mai urmează multe, la 30.09.2014 sistemul are o pierdere de 1,6 miliarde de lei. Era normal! Provizioanele masive înregistrate în trimestrul trei au dus la această pierdere. Atunci când s-a vehiculat cifra de două miliarde de lei nu aveam cifrele auditate. Cred că pierderea va depăşi lejer două miliarde de lei pe tot anul', a explicat Cinteză.

El a mai precizat că nivelul creditelor a scăzut din aprilie până în septembrie 2014 de la 22,3% la 15,33%, iar gradul de acoperire cu provizioane a creditelor neperformante este de 66,22%.

Citeşte şi: Mugur Isărescu: Economia românească este stabilă la nivel macro, dar avem probleme micro, mari, mari de tot

Tag-uri: BNR, nicolae cinteza
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ