Mişu Negriţoiu: România este bine poziţionată din punct de vedere al stabilităţii economice

| 23 sep, 2014

România prezintă multe oportunităţi şi este bine poziţionată din punct de vedere al stabilităţii economice, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară , Mişu Negriţoiu, la evenimentul 'Forbes CEE Forum - Reinventing growth în the emerging markets'.

"România prezintă multe oportunităţi şi este bine poziţionată din punct de vedere al stabilităţii economice. Dacă privim la economia românească financiară non-bancară, România este în topul ţărilor cu o stabilitate macroeconomică bună, care îşi reia creşterea economică. România a fost în recesiune, dar ulterioara creştere economică nu trebuie bazată pe datorii mari care, în termeni tehnici, înseamnă deficit de cont de capital", a afirmat Negriţoiu.

Potrivit oficialului ASF, creşterea exporturilor s-a datorat în principal activităţilor din industrie şi sectorului privat, implicit investiţiilor străine directe.

"Când ne uităm la contribuţia României la PIB, care îşi reia creşterea, este o realitate, iar spre deosebire de primele două trimestre cu recesiune România îşi poate relua creşterea economică, pe baza consumului. La deficitul de cont de capital a fost o abatere de la creşterea sustenabilă, România a trecut prin programe majore de restructurare de la -11,6% - astăzi este aproape echilibrată în cazul deficitului de cont curent - în zona de minus 1 - minus 2%. Exporturile au crescut şi principalul pilon este industria şi sectorul privat. În continuare, depindem de agricultură şi, deşi trebuie să fim o ţară agrară, avem încă probleme la acest capitol. Fără o criză socială şi o presiune, România are o capacitate fantastică de a absorbi aceste ajustări. România se situează foarte bine din punct de vedere istoric, cel mai bine poziţionată faţă de vecinii noştri', a menţionat preşedintele ASF.



Tag-uri: ASF, Mişu Negriţoiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ