SENAT: AMNISTIA FISCALĂ a fost extinsă la toţi bugetarii

| 02 sep, 2014

Plenul Senatului a extins, luni seară, amnistierea fiscală de la personalul din învăţâmânt la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control, potrivit România TV. Pentru a intra în vigoare, măsura trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor.

Practic, toţi bugetarii care au primit astfel de sume sunt exoneraţi de la restituirea lor.

Mai precis, senatorii au adoptat un amendament care a extins aplicabilitatea unei propuneri legislative care prevedea iniţial scutirea de la restituirea sumelor din venituri salariale, constatate nelegale, de la cadrele didactice la întregul personal bugetar.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a susţinut propunerea legislativă, pe care a caracterizat-o ca fiind o reparaţie pentru bugetari.

”Din 2012, de când am preluat guvernarea, Guvernul Ponta se luptă şi ia măsuri pentru repararea nedreptăţilor făcute de către fosta guvernare, iar proiectul de lege care astăzi este în dezbatere se înscrie pe această linie. Este vorba de repararea nedreptăţilor făcute profesorilor, cadrelor medicale, reprezentanţilor administraţiei publice locale şi alte categorii de bugetari. De aceea, Guvernul susţine raportul pe care l-a întocmit Comisia pentru muncă”, a declarat Rovana Plumb.


CITEȘTE MAI MULT: romaniatv.net

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ