Ponta: Guvernul susţine sistemele centralizate de furnizare a căldurii, dar nu poate interzice debranşările

| 22 aug, 2014

Guvernul susţine sistemele centralizate de furnizare a agentului termic în localităţile în care acesta a rezistat, însă interzicerea deconectărilor este imposibilă, a declarat vineri, la Tulcea, premierul Victor Ponta.

Problema sistemelor centralizate de furnizare a agentului termic a fost ridicată vineri, la Tulcea, în timpul unei ceremonii de înmânare a unor contracte de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, de primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, care este şi preşedintele Ligii Aleşilor Locali PDL, el susţinând interzicerea deconectărilor de la aceste sisteme.

'Noi am primit sprijin din partea Guvernelor pentru a menţine preţul gigacaloriei la cel mai mic nivel din ţară, dar din păcate constatăm că la nivel naţional se investesc miliarde în acest sistem, iar legea permite fragmentarea acestuia prin deconectările individuale. În Ungaria aceste deconectări sunt interzise', a menţionat primarul Constantin Hogea.

În replică, premierul României, Victor Ponta, a declarat că interzicerea debranşărilor de la sistemele centralizate de furnizare a agentului termic este imposibilă, acest lucru presupunând inclusiv despăgubirea proprietarilor care şi-au achiziţionat centrale proprii. 'Logic şi modern este să ai sistem centralizat, pentru că atunci ai consum mai mic şi poluare la nivel redus. De altfel, cred că în anul 2016 vor fi impuse şi taxe pe centrale, pentru că aşa spune UE. Nu încurajăm fragmentarea sistemelor centralizate de furnizare a agentului termic, dar această activitate trebuie să devină una sustenabilă', a declarat premierul României, Victor Ponta.

De asemenea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat că susţine sistemul centralizat de furnizare a agentului termic în localităţile în care acesta a rezistat. 'Deocamdată, nu putem decât să investim în sistemul centralizat care a rezistat în unele localităţi din România şi să contorizăm corect agentul termic furnizat populaţiei, lucru foarte important. Susţinem sistemul centralizat de furnizare a agentului termic', a menţionat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea le-au înmânat, vineri, la Tulcea, unui număr de nouă primari contracte de finanţare în valoare totală de peste 14 milioane de lei, unul din acestea, în sumă de 1,15 milioane de lei, fiind pentru modernizarea reţelelor secundare de furnizare a căldurii din municipiul Tulcea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 aug, 2014
cornel
Sisteme centralizate
Sunt de accord cu idea pe cae o sustine premierul si anume ca un sistem centralizat ar trebui sa furnizeze energie termica la un pret mic cu randament maxim. Ce faci insa cand sistemul furnizeaza gigacaloria mai scump decat o produci in regie proprie cu centrala de apartament? Ce faci dimineata cand vrei sa te barbieresti sau sa faci un dus si apa calda vine dupa ce consumi cativa meri cubi de apa pe care deasemenea trebuie sa o platesti? Ce faci cand afara este cald si trebuie sa deschizi fereastra sa dai afara caldura de la caloriferele pe care societatea de termoficare le incalzeste mai cu sarg decat iarna? Ce faci iarna cand ai si copii mici iar caloriferele sunt doar putin caldute si mai trebuie sa pui o patura/plapuma ca sa nu se imbolnaveasca copii? Faci ce am facut eu si instalezi central proprie de apartament care ofera tot confortul necesar si conditiile civilizate pe care se asteapta orice cetatean al romaniei sa le aiba!! Acum eu astept ca societatea de termoficare sa se modernizeze si sa devina rentabila in asa fel incat sa ofere aceleasi conditii de comfort si pret pe care le am cu central atermica proprie iar in acel moment ma rebransez!! Cred ca atata timp cat aceste societati de furnizare agent termic vor fi subventionate si sponsorizate si personalul folosit politic nu se va intampla nimic!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ