Victor Ponta, măsuri pozitive pentru pensionari şi mame

| 20 aug, 2014

În şedinţa de marţi, Guvernul a adoptat două proiecte de lege privind scutirea de la plata datoriilor pentru peste 40.000 de pensionari şi mame, care din motive neimputabile lor au primit mai mulţi bani la pensii sau ajutoare de creştere a copiilor.

Victor Ponta pensionari. În primul rând trebuie specificat faptul că pensionarii care au primit mai mulţi bani la pensie ca urmare a depunerii de declaraţii sau documente false nu intră în categoria beneficiarilor proiectului de lege emis ieri de Guvern. Cu alte cuvinte, pe lângă faptul că cei vinovaţi trebuie să plătească banii pe care i-au primit necuvenit, aceştia sunt supuşi şi rigorilor legii, falsul în declaraţii este o faptă penală.

Totuşi, oameni de bună credinţă care au primit mai mulţi bani ca urmare a unor erori pe care funcţionarii de la minister sau de la Casa de Pensii le-au făcut nu sunt datori să plătească neatenţia altora. Prin urmare, toţi pensionarii, cca. 21.000, care îşi făceau griji pentru că trebuie să umble la economii sau să se împrumute pentru a da bani înapoi statului pot sta liniştiţi.

Victor Ponta amnistie fiscală. Mamele sunt în aceeaşi situaţie. Ajutoarele pentru creşterea copilului au fost reduse drastic în perioada 2010 – 2012. După ce Băsescu a acuzat întreaga Românie că se transformă într-o ţară de mămicuţe şi bebeluşi, pe motiv că mamele plângeau la poarta Ministerului Muncii cu indemnizaţiile tăiate, sătul de mirosul de scutece murdare, Guvernul Boc a îngheţat prestaţiile sociale pentru mame şi a redus inclusiv perioada de concediu maternal.

Citeşte şi: Victor Ponta propune un proiect de AMNISTIE pentru pensionarii cercetaţi în cazul dosarelor de pensie ilegale

După patru ani de la evenimentele nefericite din primăvara anului 2010, mamele care s-au găsit în situaţia de a fi datoare statului pe motivul unor erori funcţionăreşti sunt scutite de la plată.

Numărul de beneficiari ai măsurilor luate de Guvern ajunge la peste 41.000. Pensionarii şi „mămicuţele” vor fi scutiţi de la plata datoriilor imediat de proiectele de lege vor fi aprobate de Parlament.

Nici măcar acest subiect nu este scutit de ipocrizie politică. Văzând faptul că Guvernul iese din nou cu măsuri de dreptate socială şi de reparaţie a unor greşeli funcţionăreşti, Opoziţia contraatacă cu cele mai necredibile argumente. În primul rând se acuză faptul că măsurile ar fi electorale. În primul rând, comunicarea ACL-ului trădează un mod falimentar de a face politică şi economie, numit într-un cuvânt austeritate. Pe lângă asta se dă dovadă de o lipsă ciudată de umanitate. Să acuzi măsuri electorale atunci când pensionarii se sinucid pe motiv că au datorii la stat este o dovadă de obtuzitate şi cinism, proprietăţi care au adus PDL-ul de la Guvernare într-o firavă opoziţie de sub 13%.

Pe semene că nici PDL nici PNL nu au învăţat nimic din greşelile trecutului. Este clar acum faptul că cei care au rămas la consolidarea noului front Băsescu, adică liberalii care nu au avut instinctul de a pleca din PNL cu Tăriceanu sunt contaminaţi de ideile falimentare ale democraţilor. Austeritatea este cuvântul de ordine în ACL şi prima promisiune pe care Iohannis şi gaşca o fac în această campanie este că dacă vor ajunge la guvernare vor bloca din nou, pe motivul lipsei de bani, orice şansă a românilor de a trăi mai bine.

Citeşte şi: Victor Ponta Facebook. Ponta câștigă prezidențialele și pe Facebook

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ