ASF: Tarifele de primă RCA nu vor putea fi modificate decât după minimum 6 luni

| 14 ian, 19:56

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât ca tarifele de primă RCA să nu mai fie modificate decât după minimum 6 luni, cu excepția indexărilor sau a modificărilor pe anumite categorii de riscuri.

"Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a hotărât astăzi modificarea Normei RCA nr. 23/ 2014 prin abrogarea prevederilor articolului 21, alineatul 1, care stipulează obligația asigurătorilor de a stabili tarife de primă RCA, astfel încât să fie acoperite toate angajamentele ce decurg din încheierea contractelor de asigurare pe acest segment. Această prevedere a fost adesea invocată ca factor de stimulare a creșterii tarifelor", se arată într-un comunicat remis miercuri.

Totodată, arată ASF, tarifele de primă nu vor putea fi modificate decât după minimum 6 luni (față de 12 luni anterior), cu excepția indexărilor sau a modificărilor pe anumite categorii de riscuri (articolul 25, alineatul 5).

Amendamentele aduse Normei RCA nr.23/ 2014 vor intra în vigoare la data publicării acestora în Monitorul Oficial.

"Este o primă măsură destinată normalizării situației în cazul tarifelor RCA; flexibilizăm cadrul de reglementare pentru a oferi societăților de asigurare libertatea de a își optimiza portofoliile și de a atenua diferențele mari existente în acest moment", a declarat Mișu Negrițoiu, președinte ASF.

Potrivit ASF, conform angajamentelor asumate față de Parlamentul României, ASF va prezenta, până la sfârșitul lunii februarie a acestui an, concluziile analizei cuprinzătoare pe care o efectuează pe segmentul polițelor RCA, precum și soluțiile pe care le consideră adecvate.

Tag-uri: ASF, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ