MIŞU NEGRIŢOIU: RCA la Dacia Logan e cât două plinuri de benzină

| 10 dec, 2014

Scumpirea RCA nu a depăşit 3%, a explicat şeful ASF, Mişu Negriţoiu. Şeful Autorității de Supraveghere Financiară a fost chemat în Parlament să dea explicaţii în ceea ce priveşte creşterea preţului la poliţele de asigurare auto obligatorie.

„RCA acum, în medie, este 515 lei potrivit evidenţelor noastre şi, tot din raportări, creşterea RCA pe primele nouă luni a fost de 3%. Un RCA astăzi la o Dacia Logan este echivalentul a două rezervoare de benzină”, a declarat Mişu Negriţoiu.

Autoritatea de Supraveghere Financiară prognozează că tariful mediu al poliţelor RCA ar putea creşte cu 3% la anul. Însă, relevanţa scumpirii medii este scăzută în condițiile în care tariful poliţei este calculat diferit de la o persoană la altă. Contează vârstă asiguratului, mașina pe care o conduce, antecedentele rutiere și chiar și oraşul în care locuieşte. „Tarifele RCA nu sunt ca tarifele gazelor. Prima RCA sunt mii de prime RCA. Ele rezultă într-o medie. Noi ne-am uitat la medie, dar trebuie să ne uităm şi individual”, spune Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF.

Iar Autoritatea de Supraveghere Financiară a redactat pentru asigurările obligatorii reguli mai stricte, care se vor resimţi în tarif.

Tarifele pentru poliţa RCA se vor modifica o singură dată pe an, însă de la 1 ianuarie ar trebui să ne aşteptăm la creşteri de cel puţin 30% pentru aceste poliţe.

În plus, costurile de intermediere, care sunt acum de până la 18%, trebuie să fie trecute în contract, pentru ca şoferii să ştie cât din valoarea asigurării ajunge la brokeri sau la companiile de asigurări.

O altă modificare îi vizează pe cei care au accidente grave

În cazul unei daune totale, compania de asigurări trebuie să vă despăgubească în funcţie de valoarea reală a maşinii şi nu pe baza unei grile de uzură, aşa cum se întâmpla până acum.

Şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară spun că vor controla modul în care companiile de asigurări îşi calculează tarifele, iar dacă acestea vând poliţele la preţuri prea mici, riscă să fie închise.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2014
Cozma Lavinia
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
10 dec, 2014
Kardoian
În sfârşit...
Informativ şi obiectiv !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ