Economica.net: Firmele care vând cel mai ieftin RCA pot bloca piaţa

| 12 ian, 12:10

Câteva firme de asigurare, foarte active pe zona RCA, datorează altor companii din domeniu câteva zeci de milioane de euro în contul reparaţiilor care survin accidentelor rutiere. Sumele iau amploare, au devenit deja o problemă foarte discutată în asociaţiile profesionale şi există riscul unui blocaj în piaţă.

Grupul firmelor care domină piaţa RCA aveau datorii de peste 25 de milioane de euro faţă de mai multe societăţi de asigurare active pe piaţa CASCO. " La jumătatea anului trecut erau peste 120 de milioane de lei, în jur de 25 de milioane de euro, de recuperat în contul regreselor. Sumele actualizate le vom calcula luna aceasta însă, din ce se vede pe încasări, este aproape exclus ca sumele să fi scăzut. Probabil chiar au crescut", explică, pentru ECONOMICA.NET, surse avizate. Aceste datorii semnificative sunt generate de problemele pe care firmele care domină piaţa RCA le au cu plata daunelor.

O parte a şoferilor implicaţi în accidente din postura de păgubit preferă să-şi repare maşina utilizând propria poliţa CASCO, având în vedere că, dacă ar opta să fie despăgubiţi în contul poliţei RCA deţinută de şoferul vinovat riscă să aştepte prea mult sau să primească daune parţiale. Ulterior, societatea care a emis poliţa CASCO urmează să primească suma aferentă reparaţiei de la asigurătorul RCA al şoferului vinovat.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.net

Tag-uri: CASCO, RCA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ