Din gândirea lui Iohannis - unii români sunt "suboameni"

| 27 oct, 2014

Traian Băsescu a fost primul care a împărțit  cetățenii acestei țări în două grupuri distincte, în funcție de disponibilitatea acestora la băi de mulțime cu președintele în funcție. Demn urmaș al lui Băsescu, Klaus Iohannis semnalează din timp că nici domnia sa nu intenționează să fie, așa cum îi cere Constituția, președintele tuturor românilor, ci doar ai celor care-l simpatizează.

Când premierul Victor Ponta și-a făcut public mesajul de campanie ”Un președinte care unește” toată lumea a fost de acord că este unul pozitiv, constructiv, fără conotații diminutive la ceilalți candidați ci, cel mult, un reproș post-festum la cei zece ani de intrigi și scandaluri ce au caracterizat stilul prezidențial smucit al lui Traian Băsescu. Cu toate acestea, unul din candidați a reușit chiar și așa să se ”autoaccidenteze” relativ la mesajul premierului.
Este vorba de cea mai recentă gafă al celui de-al doilea candidat în ordinea preferințelor, primarul Klaus Iohannis, care la o reuniune electorală ce s-a desfășurat la Cluj a luat-o imprudent pe contrasensul sloganului mai sus amintit.

"Acum, că suntem între noi, ardelenii, vreți să câștige Ponta?", s-a hazardat Iohannis în fața oamenilor adunați la Cluj. Restul discursului, Klausie Ghinionistu a ținut-o tot langa, exact ca Traian Băsescu, despre „România noastră şi România lor".

Citeşte şi: Acum, că suntem între noi, românii, vrem să iasă Iohannis președinte?

Traian Băsescu a fost primul care a împărțit  cetățenii acestei țări în două grupuri distincte, în funcție de disponibilitatea acestora la băi de mulțime cu președintele în funcție. Demn urmaș al lui Băsescu, Klaus Iohannis semnalează din timp că nici domnia sa nu intenționează să fie, așa cum îi cere Constituția, președintele tuturor românilor, ci doar ai celor care-l simpatizează și nu-i pun întrebări incomode despre copii, averi, case sau costisitoare aeroporturi lacustre. Că nu poate fi preşedintele tuturor românilor, înțelegem. Probabil că va pretinde, în scurtul răstimp rămas până la turul I, că a avut iar o zi proastă, n-a vrut să zică ce-a zis sau – pe modelul hăhăit – că a greșit.

Poate că va da dovadă de curaj și, de această dată, va zice adevărul: dragi concetățeni, cum eu sunt omul faptelor nu vorbelor, nu prea știu ce scrie în această vastă colecție de vorbe pe care voi o numiți Constituția României. Dacă mă veți alege președinte am să pun un consilier, doi, să confere acțiunilor și discursurilor mele o glazură de constituționalitate...

Sau poate nu va avea ocazia și, în urma acestei încercări patetice de a-i complimenta pe ardeleni în detrimentul oltenilor, moldovenilor, bucovinenilor, dobrogenilor și regățenilor, Klaus Iohannis va avea un binemeritat ghinion în turul doi al alegerilor. Românii s-ar putea considera norocoși să scape de încă un ”politruc” cocoțat președinte la Cotroceni și care crede că unii cetăţeni ai României sunt superiori faţă de alţii şi trebuiesc conduși prin permanentă dezbinare şi a ură.

Citeşte şi: Gafele lui Iohannis, contagioase pentru liderii ACL

Până la alegeri pe Klaus Ghinionescu îl taxează doar adversarii politici și presa.

"Iohannis nu a înţeles nimic! România este o singură ţară, pe care noi trebuie să încetăm să o divizăm, aşa cum a făcut Traian Băsescu în aceşti ultimi 10 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

”Declarația lui Iohannis, de la Cluj, este de o mie de ori mai periculoasă în ceea ce privește unitatea românilor, decât declarațiile făcute de extremiștii din Jobbik. Candidatul lui Băsescu și Blaga continuă să împartă poporul român în două. ”Ai lui”, cei care îl votează, și ”ceilalți”, dușmanii poporului. Astfel de declarații nu sunt numai inacceptabile, dar țin pur și simplu de un scenariu de coșmar. Adică, dacă Iohannis ajunge, Doamne ferește, la Cotroceni ar anunța imediat public cum i-a ”ciuruit” el pe moldovenii, muntenii sau dobrogenii care nu l-au votat. Exact cum a procedat în trecut și mentorul său politic, Traian Băsescu. Dar parcă nici acesta nu a fost atât de lugubru ca Iohannis.”, a sublinita și Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

”Gafa lui Iohannis: Ardelenii, mai români decât restul” a titrat ziarul ”ring”. ”Gafele se țin scai de Klaus Iohannis. În goana după voturi, cu doar o săptămână înainte de alegeri, candidatul ACL bagă zâzanie între români, prin declarații care șochează!” a titrat Libertatea. ”Nouă gafă Iohannis: prezidențiale - afacere doar a ardelenilor” a punctat și Jurnalul Național.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 oct, 2014
Adrian Razvan
Munca la domiciliu
Esti perseverent ? Ai rabdare ? Esti responsabil ? Esti ambitios ? Crezi in tine, si in succesul tau ? Ai ambitia de a deveni independent ? Daca da, iti garantez si te voi invata pas cu pas cum sa iti atingi telurile ! Vom deveni parteneri, buni prieteni, capatam incredere deplina unul in celalalt si CASTIGAM ! Nu este nevoie decat de un calculator conectat la internet. Pentru mai multe detalii trimite textul ’’Info’’ la adresa de e-mail: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ