Udrea: Faptul că nu se judecă dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis influenţează votul. Îl ajută

| 27 oct, 2014

Candidata PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat luni că, pentru corectitudinea scrutinului, ar fi fost bine ca o decizie în cazul dosarului de incompatibilitate al candidatului ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, să fie luată înainte de primul tur, motivând că nejudecarea acestui dosar îl avantajează pe acesta.

 

'Ar trebui dl. Klaus Iohannis, care are o problemă de incompatibilitate, să şi-o rezolve înainte de exprimarea votului. (...) Cred că, pentru democraţia din România, pentru corectitudinea acestor alegeri şi a nu arunca ţara într-o situaţie haotică după alegeri, ar fi fost foarte bine dacă această decizie privind incompatibilitatea ar fi fost pronunţată înainte de votul din 2 noiembrie pentru că, dacă pe 18 noiembrie sau la o dată ulterioară, să zicem la primăvară, aflăm că dl. Klaus Iohannis este incompatibil atunci România trebuie să intre din nou în alegeri prezidenţiale. Nu ştiu dacă asta îi trebuie României: să facă din nou alegeri anul viitor. Suntem cu câteva zile înainte de exprimarea votului şi, evident, alegătorii trebuie să ştie dacă votează pentru un candidat care a fost într-o situaţie de incompatibilitate ce îi interzice ocuparea funcţiei de preşedinte, sau nu', a spus Udrea, la Adevărul Live.

Candidata PMP a susţinut că Iohannis a făcut, la un moment dat, 'un fel de presiune' asupra justiţiei, spunând că, dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să judece cauza înainte de 2 noiembrie, pe acel complet de judecată ar fi o imensă presiune.

'Aceasta este o presiune pe care dânsul a făcut-o asupra justiţiei, sugerând că judecarea procesului de fapt ar influenţa votul, când, în realitate, nejudecarea procesului influenţează votul. Faptul că nu se judecă dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis influenţează votul', a spus preşedinta PMP, arătând că această decizie îl ajută pe Klaus Iohannis.

Udrea a afirmat că, în realitate, Iohannis ştie că este incompatibil, acesta fiind şi motivul pentru care a dus foarte târziu documentele la ÎCCJ.

'Speranţa domnului Iohannis este că, dacă va ajunge preşedintele României, nicio instanţă din ţară nu va mai îndrăzni să-l declare incompatibil, fiind noua putere, noul regim', a spus ea.

Candidata PMP a mai apreciat că Iohannis este 'un candidat foarte slab din punct de vedere al prestaţiei'.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins luni cererea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) de a fi judecat mai devreme dosarul privind incompatibilitatea primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

În consecinţă, dosarul se va judeca la data stabilită iniţial, pe 18 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ