Stânga românească a ajuns să arate mai mult respect simbolurilor naționale, prin comparație cu Dreapta

| 27 oct, 2014

Victor Ponta s-a remarcat prin relația foarte bună cu Casa Regală a României, întrucât liderul Guvernului a reușit înregistrarea unui moment istoric pentru societatea românească atunci când regele Mihai a vorbit în fața Parlamentului României, după 65 de ani.

Victor Ponta dă dovadă de respect față de simbolurile naționale prin sincerele urări aduse Casei Regale cu ocazia împlinirii de către Regele Mihai a vârstei de 93 de ani, precum și prin prețuirea pe care și-o exprimă la adresa militarilor români, ca un „simbol al curajului și demnității naționale”.

Pe 25 octombrie, Armata Română comemorează eliberarea ultimei bucăți de pământ românesc după cel de-al doilea Război Mondial. Cu prilejul Zilei Armatei, liderul PSD a transmis că: „Armata Română însemnă curaj, determinare, devotament și patriotism”, ce reprezintă astfel mulțumire adusă militarilor de Guvernul României pentru misiunea lor de apărare a libertății fiecăruia dintre noi.

Citeşte şi: Victor Ponta: Mi se pare PERICULOS că Iohannis cere votul ardelenilor împotriva moldovenilor şi oltenilor

Cuvintele rostite de Victor Ponta la Ansamblul Monumental „Glorie Oștașului Român” din Carei simbolizează stimă față de cei care servesc întotdeauna interesele naționale și pentru care, în timpul mandatului de Prim-ministru al românilor, Ponta a crescut bugetul Ministerului Apărării, pentru a pune la dispoziția militarilor mijloacele tehnice și de pregătire în vederea îndeplinirii misiunilor cu succes.

De asemenea, data de 25 octombrie este importantă pentru poporul român întrucât regele Mihai își aniversează ziua de naștere. Context în care Victor Ponta a ținut să îi ureze „La mulți ani” regelui și să sublinieze că statul român s-a format pe trei piloni: Monarhie, Biserică și Armată.

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, s-a remarcat prin relația foarte bună cu Casa Regală a României, întrucât liderul Guvernului a reușit înregistrarea unui moment istoric pentru societatea românească atunci când regele Mihai a vorbit în fața Parlamentului României, după 65 de ani.

Citeşte şi: 25 octombrie – ce semnifică Ziua Armatei Romane

În plus, premierul Victor Ponta a afirmat că dacă va ajunge la Cotroceni, în calitate de președinte, va demara procedurile pentru organizarea unui referendum național, în urma căruia românii să decidă ce formă de guvernământ trebuie să aibă țara noastră. Liderul social-democraților a recunoscut rolul important pe care monarhia l-a avut în istoria țării și s-a propus ca România să treacă de forma de guvernământ republica prezidențială.

Stânga românească a ajuns să arate mai mult respect simbolurilor naționale în comparație cu Dreapta, care ignoră valorile românești. Candidatul ACL, Klaus Iohannis, este reprezentantul unui partid de dreapta în care simpatiile monarhiste nu au fost niciodată o raritate. Însă neamțul de la Sibiu a recunoscut că preferă un sistem republican, ignorând astfel organizarea unei dezbaterii pe tema monarhiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
Dan
Tot electoral ! Sa fim seriosi ,prea putin ii pasa astuia de simboluri nationale ( nu am uitat cum a stat drept si a ascultat imnul unui stat strain pe meleagurile noastre ,.Exista acea tara chiar in inima tarii noastre !),de casa regala .Ii pasa doar sa acapareze toata puterea dictatorial ,cam ca Kim ir Sen.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ