Iohannis continuă să se facă de râs. Despre baroni, dintre baroni

| 27 oct, 2014

Ce se poate spune despre un candidat care povesteşte despre eliminarea baronilor din viaţa politică, având în spatele lui pe scenă oameni cercetaţi penal pentru fapte de corupţie? Ipocrizia lui Klaus Werner Iohannis se aude tare la microfon, dar cine mai bagă în seamă vorbele goale ale prezidenţiabilului lui Ostaficiuc şi Robu?

Klaus Iohannis şi ACL au blocat traficul în zona Parcul Rozelor din Timişoara, ca să ţină un nou miting electoral, unde au reciclat aceleaşi poveşti de campanie, pe care Iohannis începe să le citească din ce în ce mai cursiv de pe prompter.

„Vreau să fac o promisiune publică. În timpul mandatului meu v-a dispărea din vocabularul politic noţiunea de baron local” – asta a spus Iohannis la miting, spre surprinderea celor prezenți, dar mai ales a baronilor Constantin Ostaficiuc și Nicolae Robu, cei care îi organizaseră manifestația.

Președintele PDL Timiș și primarul Timișoarei aplaudau cu sârg în spatele lui Iohannis, când l-au auzit pe acesta că vrea să elimine baronii locali din politică. Nu s-au impacientat și nu s-au oprit din aplaudat, pentru că cei doi știu că dacă Iohannis ar fi avut vreo intenție cât de mică să scape de baronii locali, ar fi început cu propriul partid și foarte probabil, chiar cu ei doi.

Constantin Ostaficiuc este urmărit penal de DNA pentru instigare la abuz în serviciu, încă din luna mai, într-un dosar privind închirierea unor spaţii la aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara. Ostaficiuc era la data faptelor din rechizitoriu preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Procurorii îl acuză pe Ostaficiuc împreună cu deputatul PDL Alin Popoviciu că, în scopul obţinerii de beneficii materiale de aproximativ 4.000 de euro pe lună, l-au determinat pe fostul director al aeroportului să declanşeze procedura de închiriere a spaţiilor comerciale din incinta aeroportului către o societate comercială controlată, în fapt, tot de către Popoviciu şi Ostaficiuc. Mai mult, directorul aeroportului de atunci se afla în raporturi comerciale cu cei doi, fiind chiar asociat în cadrul unei alte firme cu unul dintre aceştia. Activităţile infracţionale derulate de către funcţionari împreună cu Ostaficiuc au creat Aeroportului din Timişoara un prejudiciu de aproape 240.000 de lei.

Despre Nicoale Robu nu mai sunt multe de spus, faptele primarului timișorean fiind binecunoscute locuitorilor din capitala Banatului. Presa scria, nu mai demult de luna trecută, despre cum edilul a cheltuit peste 100.000 de euro pe o fântănă arteziană colorată, amplasată chiar în cartierul în care locuieşte. Super-fântâna poate fi controlată de pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un smartphone sau o tabletă, sau chiar de pe calculatorul din biroul lui Robu.

Dar și Robu și Ostaficiuc știu că nu au motive să se teamă. În fapt, Iohannis nu a declarat război decât “noțiunii” de baron local “din vocabular”. Candidatul nu ar avea niciun interes să îi saboteze după alegeri pe cei care l-au susținut să fie ales.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ