CANDIDAŢI PREZIDENŢIALE 2014. Klaus Iohannis vorbeşte despre relaţia sa cu preşedintele Băsescu

| 27 oct, 2014

Candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, duminică seara, că nu are niciun fel de legătură cu preşedintele Traian Băsescu, el afirmând că termenul prin care se poate descrie relaţia sa cu actualul şef al statului este 'non-relaţie'.

Întrebat într-o emisiune la televiziunea publică ce relaţie are în prezent cu preşedintele Traian Băsescu, în contextul în care în 2009 a fost propus de majoritatea parlamentară formată din PNL, PSD, UDMR şi minorităţi pentru funcţia de premier, dar şeful statului a refuzat nominalizarea, Iohannis a afirmat că el ar fi fost soluţia naturală pentru funcţia de şef al Executivului, însă Băsescu 'a preferat să nu interpreteze Constituţia în sensul ei, ci în litera ei şi a nominalizat altă persoană'.

'Acela este un exemplu în care preşedintele a interpretat Constituţia după litera ei şi nu după spiritul ei. A fost evident că în momentul în care am avut susţinerea a 60% din Parlament şi s-a votat pentru asta, aş fi fost soluţia naturală pentru prim-ministru, însă preşedintele a preferat să nu interpreteze Constituţia în sensul ei, ci în litera ei şi a nominalizat altă persoană care nu a întrunit majoritatea suficientă. Relaţia mea cu preşedintele Băsescu se descrie cel mai simplu prin termenul non-relaţie, nu avem niciun fel de relaţie. (...) În timp ce PSD spune că eu sunt candidatul lui Băsescu, alt partid, de exemplu PMP, spune că eu sunt candidatul lui Victor Ponta. Eu sunt candidatul noului PNL, mai exact reprezint ACL. (...) Nu am nicio legătură nici cu preşedintele Băsescu, nici cu primul-ministru Victor Ponta, niciunul din ei nu se găseşte în proiectul meu', a spus Iohannis la TVR 1.

De asemenea, întrebat ce va face în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, dar nu nu va reuşi să formeze o majoritate pentru a-l numi pe Cătălin Predoiu în funcţia de premier, candidatul ACL a spus: 'Este posibil ca în 2015 să se schimbe raportul de forţă în Parlament, acest lucru nu va fi indus de mine ca preşedinte, ci faptul că voi câştiga va induce aceste mişcări în Parlament şi este foarte posibil să avem în 2015 o configuraţie care permite altă majoritate decât cea existentă acum, care, prin moţiune de cenzură, poate să schimbe Guvernul, şi atunci putem să venim noi cu un prim-ministru care vine cu un Guvern mai bun, fiindcă acesta în funcţiune este pur şi simplu ineficient. În 2016 avem alegeri parlamentare, eu sunt ferm convins că noul PNL va câştiga alegerile şi vom fi noi forţa care dă Guvernul'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ