Prima reacție a PNL după decizia ICCJ în cazul Iohannis. Replică DURĂ a lui Atanasiu pentru Băsescu

| 27 oct, 2014

PNL a oferit prima reacție privind respingerea de către judecătorii ICCJ de urgentarea a soluționării cazului de incompatibilite a lui Klaus Iohannis. Teodor Atanasiu, vicepreședinte al PNL, a precizat că luni, după decizia ICCJ, ”că ar fi trebuit să fie soluționat înainte de alegeri, dar nu ei stabilesc termenele”, scrie psnews.ro.

”Nu comentăm declarațiile făcute de un Președinte (n.r.: referindu-se la Traian Băsescu) de la bere”, a replicat Atanasiu jurnaliștilor care îl rugau să comenteze afirmațiile lui Traian Băsescu legate de starea de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis.

”După data de 18 (n.r. – noiembrie), se va stabili o dată de când va incepe judecata pe fond la ICCJ. Dacă nu a fost pusă o dată în primăvara acestui an, nu se poate finaliza până la sfârștiul anului. Daca se dorea rezolvarea in 2014, trebuia inceput procesul in primavara 2014. Ar fi fost bine ca procesul sa se fi desfasurat mai devreme. Dacă ar fi cerut domnia sa (n.r. – Iohannis), s-ar fi spus că se implică în justiție”,  a punctat Teodor Atanasiu.

ICCJ a respins solicitarea ANI de urgentare a soluționării cazului de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. Procesul rămâne să fie judecat de ICCJ pe 18 noiembrie, la două zile după turul II al prezidențialelor.

Vă reamintim că magistraţii au stabilit iniţial ca judecarea dosarului să fie reluată pe 18 noiembrie, după cel de-al doilea tur de scrutin, dar ANI a cerut devansarea termenului.

Vă reamintim, în aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat incompatibil de ANI, deoarece a deţinut simultan şi funcţia de primar şi aceea de reprezentant în societăţile de apă-canal şi pieţe.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ