Traian Băsescu: Niciodată, nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie

| 25 oct, 2014

Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Carei, cu ocazia Zilei Armatei Române, că nu va putea fi convins niciodată că, în al Doilea Război Mondial, trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie.

"Vorbim prea puţin de prima poarte a celui de-al Doilea Război Mondial. Şi acolo au căzut ostaşi români care au executat ordinul politicienilor. Niciodată, nimeni n-o să mă convingă că trecerea Prutului a fost o greşeală în istorie. Poate este discutabilă trecerea Nistrului, dar Armata Română, prin tradiţie, şi-a apărat teritoriul naţional, or teritoriul dintre Prut şi Nistru a fost şi este pământ românesc', a afirmat Traian Băsescu, în discursul rostit la manifestările de la Carei.

El a menţionat că Ziua Armatei înseamnă jertfa a peste 800.000 de militari români, care au căzut la datorie, care au dispărut, sau au fost răniţi, fără a uita de ostaşii din Războiul de Independenţă şi Primul Război Mondial.


"Aş vrea astăzi să mulţumesc Armatei Române pentru modul cum şi-a făcut datoria în Irak, în Afganistan, în Balcani, în Kosovo în mod deosebit, dar şi în misiunile pe care le-am îndeplinit în Africa', a spus Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ