Victor Ponta: Avem obligaţia să asigurăm condiţiile de care Armata are nevoie pentru a-şi îndeplini misiunile

| 25 oct, 2014

Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Carei, că este obligaţia Guvernului să pună la dispoziţia Armatei Române toate condiţiile pentru ca aceasta să-şi îndeplinească toate misiunile cu succes.

"În numele Guvernului, cred însă că trebuie să anunţăm şi să sprijinim Armata Română nu doar mulţumindu-le şi apreciindu-le activitate nu din ultimii 10, 20 de ani, ci încă de la Războiul de Independenţă, dar avem şi obligaţia să asigurăm condiţiile de care Armata Română are nevoie pentru a-şi îndeplini cu succes toate misiunile. După perioade dificile, în care resursele financiare alocate Armatei Române au fost la un nivel absolut insuficient, în ultimii doi ani am crescut bugetul Ministerului Apărării, Armatei Române. Şi este obligaţia Guvernului României, oricare ar fi acesta, să pună la dispoziţia militarilor noştri, la dispoziţia resursei umane extraordinare mijloacele tehnice şi de pregătire de care aceştia au nevoie pentru a-şi îndeplini misiunile şi cred că acest lucru trebuie făcut în continuare', a spus Victor Ponta în discursul rostit la Ansamblul Monumental 'Glorie Ostaşului Român' din Carei, cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei.

El a mulţumit Armatei Române, exprimându-şi respectul şi recunoştinţa pentru ostaşii români.

"În fiecare an este pentru mine o mare onoare, o mare cinste să fiu în ziua de 25 octombrie aici, la Carei, alături de dumneavoastră, sub un soare care arată că Dumnezeu iubeşte România şi iubeşte Armata Română, pentru a exprima respectul, recunoştinţa şi sprijinul pentru Armata Română, cea care a servit şi serveşte întotdeauna interesele naţionale. (...) Cred că este momentul în care trebuie să mulţumim Armatei Române şi să ne angajăm că niciodată astfel de tragedii nu vor mai fi permise în ţara noastră şi împotriva poporului român', a spus Victor Ponta.

În discursul său, prim-ministrul i-a urat 'La mulţi ani!' regelui Mihai, care îşi aniversează în 25 octombrie ziua de naştere, subliniind că monarhia, alături de armată şi biserică, a sprijinit ţara în momentele dificile.

"Vreau să spun că, într-adevăr, Armata, Biserica şi Casa Regală ne-au sprijinit în momentele dificile şi noi, noile generaţii, avem obligaţia să ducem aceste valori mai departe', a afirmat Victor Ponta.

În faţa Ansamblului Monumental 'Glorie Ostaşului Român' s-a desfăşurat sâmbătă o ceremonie militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, pentru marcarea Zilei Armatei României şi împlinirea a 70 de ani de la acţiunile de eliberare a teritoriului naţional purtate de Armata Română în cel de-al Doilea Război Mondial în perioada 23 august-25 octombrie 1944. Manifestările au inclus prezentarea unor elemente de tehnică, echipament şi armament din înzestrare şi executarea unui exerciţiu de mânuire a armamentului de către o grupă de militari profesionişti.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ