Sindromul Vadim Tudor la băsişti

| 27 oct, 2014

Ultimele sondaje au dat fiori reci candidaţilor garantaţi de Băsescu: Monica Macovei a ales să ignore realitatea şi să se refugieze într-o ficţiune paralelă, în care mai are puţin şi îi pune piedică lui Klaus Iohannis şi intră ea în turul II, iar Iohannis deja s-a apucat să scrie discursul despre cum s-au fraudat din nou alegerile în România.

Aflaţi în pierdere de viteză, după un start și-așa chinuit de campanie, candidaţii de pe dreapta au început cu toții să vorbească despre cum vor intra ei în turul al doilea şi cum doar ei pot să câştige următorul mandat de preşedinte împotriva lui Victor Ponta.

”În acest moment am 15% intenție de vot, Iohannis are mai puțin de 30%. Și Ponta este în descreștere”, a dezvăluit Monica Macovei, ‘pe surse’, într-o emisiune de televiziune. Scenariul pe care îl avansează Macovei este acela al unei înțelegeri de culise între Victor Ponta și Iohannis, pentru ca cel din urmă să ajungă în turul II: “De 2 zile mitingurile ACL sunt date la televizor pentru că Ponta vrea să intre în turul II cu Iohannis și nu cu mine.”

Citeşte şi: Klaus Iohannis candidat. Confesiunea religioasă – o problemă pentru Klaus Iohannis în relaţia cu electoratul

O invit pe doamna Macovei să dezvăluie cercetarea sociologică pe care se bazează afirmația dânsei despre intenția de vot, precum și argumentul pentru acuzația despre “complotul” între primii doi candidați. Dacă doamna Macovei nu produce explicații convingătoare pentru ceea ce afirmă public, înseamnă că doar lansează petarde ieftine de campanie, de tipul celor cu ne-a obișnuit un alt candidat care se dă doar pe pârtia lui, Cornelui Vadim Tudor.

Vă mai aduceți aminte un candidat care a dat recent informații ‘pe surse’ din sondaje pe care nimeni nu le-a văzut niciodată? Desigur. PNL și PDL nu prezintă oficial nicio cercetare comandată de dânșii, dar asta nu l-a oprit pe Klaus Iohannis să ne ‘informeze’ că și el, și Victor Ponta “suntem cu trei în faţă”. Ok, sursa, vă rugăm; altminteri, știm și noi că e campanie electorală și că toți vor să cațere din vorbe cât mai sus.

Dacă fanteziile Monicăi Macovei nu se adeveresc și nu intră în turul al doilea, Iohannis va prelua ștafeta și, după ce va pierde în turul II, va spune că s-au furat jumătate din voturi și că alegătorii au avut ‘Ghinion’. Iohannis deja bătătorește de câteva luni calea aceasta discursivă, pentru o retragere rapidă din viața politică, după o înfrângere previzibilă în finala cu Ponta.

Citeşte şii: MONICA MACOVEI CANDIDAT: Dacă toţi cei care cred în mine mă vor vota, din primul tur vom învinge

Iohannis suferă de fraudită: încă de la începutul lunii august, Iohannis vorbea despre “fraude masive la prezidenţiale”. Candidatul ACL a depus, pe 21 august, o sesizare la Curtea Constituțională în legatură cu ordonanța de urgență care modifica legea de organizare a alegerilor prezidențiale. Sesizare i-a fost respinsă pe 16 Septembrie. Mai mult, pe 9 septembrie Iohannis a depus plângere penală la DNA împotriva lui Dragnea pentru OUG 55/2014.

După primul tur, candidaţii preşedintelui îşi vor uni forţele, iar corul căpiaţilor se va înteţi. “Frauda electorală” nu poate să lipsească din temele de campanie în alegerile de la noi, deoarece campaniile candidaţilor sunt, practic, exclusiv negative. Adversarii întotdeauna fraudează alegerile. Nu-i așa, domnule Vadim? Nu-i așa, domnule Iohannis?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 2014
zizi
Vrei sa fii asigurat financiar toata viata?
Oferta noua de locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si imediat! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza aici! Au fost trimise primele castiguri! Oferim dovada platii! NU e MLM! NU e joc piramidal! Lucrati lejer, ca operator online, 3 ore pe zi, si castigati lunar 300 dolari! Cand doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ