ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Şansa Elenei Udrea de a ajunge în turul II există

| 27 oct, 2014

Dacă Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil de ÎCCJ, atunci Elena Udrea ar avea mari şanse să ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Acest lucru reiese, potrivit jurnalistului Dan Andronic, dintr-un sondaj secret făcut de PSD în care Victor Ponta ar obţine 43%, Udrea ar fi pe al doilea loc cu 13%, urmată de Călin Popescu Tăriceanu cu 10%.

Jurnalistul Dan Andronic susţine că a intrat în posesia reazultatelor unui sondaj secret făcut de PSD la începutul acestei săptămâni în care Victor Ponta este cotat cu 41%, urmat de Klaus Iohannis cu 28%. Pe locul trei se află Elena Udrea şi Călin Popescu Tăriceanu cu 8%, iar restul candidaţilor au obţinut scoruri sub 5%.

Jurnalistul precizează că dacă acele scoruri erau previzibile, partea interesantă a sondajului o reprezintă ipoteza declarării lui Klaus Iohannis incompatibil de către ÎCCJ. În acest caz, la întrebarea „dacă ÎCCJ l-ar declara incompatibil înainte de turul întâi pe Klaus Iohannis și acesta n-ar mai putea candida la alegerile prezidențiale, Dvs. pe care dintre următorii l-ați vota în turul întâi al alegerilor prezidențiale?” Ponta creşte cu 2% până la 43%, iar Elena Udrea cu 13% ar intra în turul doi. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar obţine 10%, Monica Macovei se duce la 8%, Meleşcanu creşte până la 7%, iar Dan Dioconescu, Kelemen Hunor și Corneliu Vadim Tudor se situează undeva la 6%.

Dacă se va întâmpla acest scenariu cu Iohannis declarat incompatibil şi Udrea va ajunge în turul doi, atunci forţele de dreapta nu vor avea încotro decât să o susţină pe favorita preşedintelui Traian Băsescu. Varianta cu susţinerea lui Tăriceanu e puţin probabilă având în vedere că aproape toţi liderii ACL s-au dezis de acesta, iar influenţa lui Băsescu va conta. Mai mult, acest scenariu cu Iohannis incompatibil va produce multă dezamăgire în rândul alegătorilor ACL, care se poate ca un procent însemnat să lipsească de la vot.

Citeşte şi: Planul Elena Udrea - candidatul PMP pentru Cotroceni intră în linie dreaptă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ