CANDIDAŢI PREZIDENŢIALE 2014. Corneliu Vadim Tudor: Ştiu bine ce am de făcut pentru că meseria mea este ţara

| 27 oct, 2014

Candidatul Partidului România Mare la alegerile prezidenţiale, Corneliu Vadim Tudor, consideră că şeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, un reper moral. El susţine că pentru funcţia supremă în stat îl recomandă gradul de simpatie ridicat pe care i-l poartă lumea şi faptul că PRM nu a fost niciodată la guvernare.

 

Acesta afirmă, într-un interviu acordat Agerpres, că Legea fundamentală trebuie modificată, întrucât actuala Constituţie este 'prea blândă, prea permisivă'.

Ce v-a determinat să intraţi în cursa electorală prezidenţială?

Corneliu Vadim Tudor: Dacă vouă vă place cum arată România după 25 de ani atunci nu e nevoie de o candidatură de genul acesta. România merge din rău în mai rău. Parcă e un blestem care nu se mai termină. Fireşte, eu mă aflu la a cincea candidatură, dar dacă ţara era normală eu eram câştigător - cum am şi fost, de altfel, în 2000. Dar atunci s-a furat ca în codru, cum s-a furat şi în 2004, când am fost preluat din amonte. N-am mai fost lăsat să intru în finală, ca să nu le mai treacă glonţul pe la ureche. E clar că România este prost condusă, împotriva intereselor sale. Şi încă nu se văd cu ochiul liber greutăţile celor peste 150 de miliarde de euro datorie publică externă. Abia generaţiile viitorului vor simţi povara acestui jaf colosal. La fel ca o familie care nu poate să trăiască numai din împrumuturi, o ţară nu poate trăi numai din împrumuturi, care au şi dobânzi împovărătoare. Eu sunt un luptător şi nu pot să stau departe de această bătălie.

Ce vă recomandă pentru funcţia supremă în stat?

Corneliu Vadim Tudor: Toată lumea ştie! Ieşi cu mine pe stradă, în orice aşezare a acestei ţări, şi vei vedea ce grad de simpatie din ce în ce mai ridicat am eu. Mă recomandă faptul că nu am fost niciodată la guvernare. Nu i-am minţit şi nu i-am trădat niciodată pe români. În cele mai importante chestiuni eu am pus diagnosticul exact: şi în problema naţională - uitaţi-vă cum s-a obrăznicit şovinismul maghiar - şi în problema privatizărilor frauduloase - uitaţi-vă numai la ancheta EADS. Păi cine a făcut primele dezvăluiri? Eu le-am făcut, în 2005. Eu am spus de Vasile Blaga, eu am spus şi de implicarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, am spus şi de implicarea lui Cătălin Harnagea, a lui Dorin Marian şi a tuturor acelora care au crezut că nu va veni o zi a judecăţii şi românii nu vor afla cum au fost tâlhăriţi. Mă întrebaţi ce anume mă recomandă? Exact contrariul celor ce îi recomandă pe ceilalţi. Am fost şi am rămas un patriot integru, un om care nu are avere, iar asta se vede cu ochiul liber pe străzile şi uliţele acestei ţări - şi în mediul rural, şi în mediul urban. Eu aproape nu exist din punct de vedere al campaniei electorale - nu avem bannere, nu avem afişe, pentru că nu avem bani. Repet: mă recomandă exact opusul celor care-i recomandă pe contracandidaţii mei. N-am fost la guvernare, nu am avere, am o judecată sănătoasă în problema naţională şi în problema justiţiară. (...)

Întotdeauna, din 1996 a ieşit preşedinte cel care, în realitate, a pierdut alegerile. În 1996 ieşise tot Iliescu, dar a fost declarat de stăpânirea americană Emil Constantinescu. În 2000, ieşisem eu preşedinte, însă a fost declarat, probabil, în compensaţie, Ion Iliescu. În 2004 câştigase Adrian Năstase, a fost declarat Traian Băsescu. În 2009 câştigase Mircea Geoană, şi cu sprijinul dezinteresat al voturilor PRM, dar a fost declarat câştigător tot Traian Băsescu care, am aflat nu de mult timp, este agent american. El a fost recrutat în 1998 pe când era ministrul Transporturilor. Cele două mandate ale lui de primar în 2000 şi 2004 i-au fost făcute cadou de americani. Seara, după ora 18,00, Gara de Nord, cozi interminabile, ţineţi minte toată butaforia şi scenografia aia. La alegerile prezidenţiale din 2004-2009, tot americanii l-au scos, în mod artificial, câştigător.

Care este principalul rol al şefului statului?

Corneliu Vadim Tudor: Medierea între cele trei puteri ale statului, el făcând parte din puterea executivă, puterea de mijloc. Montesquieu fundamentează, în lucrarea sa 'Spiritul legilor', separaţia puterilor în stat: legislativă, executivă şi judecătorească. Da, preşedintele trebuie să vegheze la echilibrul acestor puteri, pentru că fiecare are tendinţa de a le domina absolut pe celelalte, ca şi întregul spaţiu public. El trebuie să fie un garant al respectării Constituţiei, să reprezinte ţara peste hotare, pentru că el este nu numai primul magistrat, ci şi primul diplomat al ţării. Haideţi să ne uităm la cei care au marcat funcţia de şef al statului român, cel puţin de la întemeierea României moderne, care începe la 1859, nu începe de la 1866 cu Carol I (care a avut rolul lui esenţial), începe de la Alexandru Ioan Cuza. Fiecare dintre aceşti oameni care au fost şefi ai statului român, mai mic sau mai mare, a avut demnitatea lui, care i-a fost indusă de setea de demnitate a acestui popor. Şeful statului trebuie să fie o personalitate puternică, nu trebuie să fie un individ călcat în picioare şi şantajabil. Să se uite lumea la el ca la un reper moral şi să se ducă toţi la el să facă potecă, fiindcă, fiind întâiul magistrat al ţării, el e împărţitorul dreptăţii. El are, prin graţie divină, posibilitatea să graţieze condamnaţii. Cine îi dă lui puterea asta? Sacralitatea funcţiei de şef de stat.

Credeţi că este oportună revizuirea Constituţiei în sensul modificării modalităţii de alegere a preşedintelui ţării şi a atribuţiilor acestuia?

Corneliu Vadim Tudor: Aş începe printr-o revizuire drastică a Constituţiei. Constituţia nu corespunde stadiului actual, de corupţie generalizată, de metastaze. România a devenit un Irak al corupţiei. Aşadar, e prea blândă, prea permisivă. Preşedintele are un rol de marionetă, de paiaţă. Sunt multe articole consacrate drepturilor, îndatoririlor şi restricţiilor preşedintelui, dar exact unde trebuie să se acţioneze, să i se dea puteri sporite pentru a face ordine în ţară, nu se acţionează. Se pasează răspunderea celorlalte puteri ale statului, care sunt măcinate de o gravă corupţie. Deci o revizuire a Constituţiei, dar pe baza unui moratoriu cu întreaga clasă politică. Şi o să vedeţi ce ordine voi face în această ţară! Ei nu se pot aresta ei între ei. Desigur, există unele ieşiri în decor, dar, după o lună, două, marii bandiţi sunt puşi în libertate şi rămân să îşi consume, în linişte, milioanele, ba chiar miliardele de euro. Se poate vorbi mult la nivel teoretic, dar eu nu vreau să ajung în situaţia în care au ajuns Emil Constantinescu şi Ion Iliescu la al treilea mandat ilegal al său - ei au ridicat din umeri, că nu au putut, că au fost învinşi de structuri şamd. Nu! Voi învinge eu structurile. Mafia nu trebuie să fie sub control, trebuie să fie sub pământ. Românii au o vorbă veche de sute de ani: Ajunge o bâtă la un car de oale.

Ce alte modificări ale Legii fundamentale se impun?

Corneliu Vadim Tudor: Eu cred că ar trebui să se prevadă că toţi cetăţenii României sunt de naţionalitate română. Cum e în Franţa, în Grecia. Nu există minorităţi în Franţa, în Grecia. Toţi sunt cetăţeni francezi, de naţionalitate franceză. Păstrând proporţiile - în Grecia e la fel, dar şi în alte ţări. Pentru că, iată, avem probleme din ce în ce mai mari cu nişte indivizi care nu înţeleg ce rost au ei pe aceste meleaguri, unde i-a adus vântul istoriei. Sigur că da: Constituţia e Constituţie. A modificat-o abuziv Adrian Năstase în 2003, dacă nu mă înşel, poate că era gelos pe gloria lui Antonie Iorgovan, colegul meu de Senat şi prieten, Dumnezeu să-l ierte, supranumit ''Părintele Constituţiei''. A vrut să fie Adrian Năstase ''Părintele Constituţiei'', dar lumea nu l-a asociat cu această renovare superfluă a Constituţiei care nici nu trecuse de referendumul popular. În prima zi, de sâmbătă, au venit la urne doar 12% dintre români şi atunci Adrian Năstase şi Octav Cozmâncă au hotărât să mai fie o zi. Totul e perfectibil. Până şi Constituţia americană de la finalul secolului al XVIII-lea a avut 16 sau mai multe amendamente, pentru că trăim într-o lume în mişcare.

Ce vă propuneţi în materie de politică externă?

Corneliu Vadim Tudor: Să se continue liniile de forţă ale politicii externe româneşti care nu încep de ieri şi nu se vor termina mâine. Se poate spune că ele au fost fundamentate de Ionel I.C. Brătianu şi de Nicolae Titulescu, şi anume: o neutralitate activă, o pace şi o bună vecinătate cu cei din jurul graniţelor noastre şi, în contextul frământat al lumii contemporane, România să nu fie atrasă în conflicte care nu o privesc. Câte sicrie sub Tricolor au venit în ţară de când am fost târâţi de stăpânirea americană în Afganistan, în Irak? Câţi flăcăi ai Carpaţilor mai trebuie să moară pentru o cauză care nu este a lor? Prin urmare, retragerea trupelor noastre din Irak şi Afganistan. E mult de muncă şi de reconstruit în această ţară, dar oferă-le militarilor condiţii demne de viaţă, pentru că încă sunt unităţi unde sunt folosite arme din Al Doilea Război Mondial. Şi eu sunt ofiţer în rezervă al Armatei Române. Nu ofiţer acoperit, sunt foarte descoperit şi e o mare mândrie pentru mine să fiu ofiţer în rezervă al glorioasei oştiri române. Există unii care fac pe patrioţii. Se duc la sfinţiri de drapel, la depunerea jurământului militar, dar ei s-au întrebat din ce trăieşte un ofiţer MApN, care e umilit de ofiţeri mai mult sau mai puţin acoperiţi din Serviciile Secrete? Politica externă nu trebuie schimbată fundamental, trebuie să fie pe aceleaşi coordonate ale unei Românii demne şi independente, care odinioară a fost respectată în lume, nu a fost ''oaia neagră'' a Europei.

Dacă veţi câştiga alegerile, veţi urmări desemnarea unui nou prim-ministru?

Corneliu Vadim Tudor: Bineînţeles. Este prematur să spun pe cine am în vedere. Nu voi fi de capul meu, pentru că Parlamentul rămâne acelaşi până în 2016. Politica e arta negocierii. Se va vorbi cu toată lumea interesată să se iasă din mocirla falimentului acestei ţări. Dacă o vor iubi, vor înţelege interesul naţional, nu interesul lor particular sau de găşti interlope. Pentru că, până acum, majoritatea partidelor au făcut dovada că sunt găşti interlope. Acum se ceartă între ele. E faza bătăii cu bannere în cap.

Care sunt principalele dvs. obiective în cazul câştigării mandatului prezidenţial?

Corneliu Vadim Tudor: Salvarea României din dezastrul în care au împins-o 25 de ani de conducere bezmetică; nu mai funcţionează nimic în ţara asta; nu mai e valabilă nicio lege; economia reală nu funcţionează; populaţia nu e protejată împotriva celor 55 de mari clanuri interlope, dar şi împotriva tâlhăriilor mărunte. Să se închidă robinetele jafului, să se vadă unde s-au dus cele 700 de miliarde de euro obţinute din privatizare, în condiţiile în care statul român a primit doar 7 miliarde de euro, să vedem unde s-au dus cele peste 150 de miliarde de euro datorie publică externă, care nu se regăsesc în şcoli, spitale, pensiile bătrânilor, alocaţiile copiilor, în infrastructură. E mult de făcut în ţara asta, deci trebuie o revoluţie radicală, o schimbare de sistem cu 180 de grade. La vremuri noi, oameni noi! Ştiu bine ce am de făcut, pentru că meseria mea este ţara. Dacă nu câştig eu alegerile, nu mai este nicio speranţă pentru această ţară. Se vor eterniza şi alterna la Putere aceleaşi grupuri interlope.

Cu ce echipă de consilieri veţi merge la Palatul Cotroceni?

Corneliu Vadim Tudor: Am mulţi oameni de valoare. Bine că m-a ajutat Dumnezeu să scap de lichele şi uscături. Erau nişte personaje groteşti. Eugen Barbu îi numea 'chelneri de bacşişuri mici'. Iată ce formulă plastică, pitorească! Întotdeauna se vor găsi români integri şi patrioţi, dar trebuie să fie scoşi la iveală. Eu m-am săturat de indivizi care mi-au ciugulit din palmă, cărora le-am dat cele mai înalte şi mai nesperate funcţii, cu maşină neagră la scară - dar când nu am mai avut ce să le ofer, au încercat să muşte mâna şi s-au mirat că i-am aruncat, cât colo, peste gard. PRM e un partid de lider. Aşadar, dacă vrei să distrugi partidul, trebuie să distrugi liderul. Până una-alta, sunt foarte greu de doborât, pentru că, fiind un idealist, eu nu am ce pierde. Deci echipă voi avea. În 48 de ore fac o echipă de zbârnâie.

Care credeţi că sunt principalii dvs contracandidaţi?

Corneliu Vadim Tudor: Principalul meu adversar este lipsa banilor pentru campania electorală. De abia (...) s-au pus 6 bannere în Capitală şi un cub la Opera Română, în apropierea casei mele. Cât despre ceilalţi, Ponta, Iohannis, Tăriceanu, păi cine i-a împiedicat să aplice ceea ce spun ei că vor să facă? Ponta e de doi ani şi jumătate în fruntea Executivului. Spune: ''Suntem mândri că suntem români'. E o carte de-a mea publicată în 1986 la Editura Sport-Turism 'Mândria de a fi român'. Ar trebui să-mi dea drepturi de autor, fiindcă mă plagiază. Dar, intrând mai adânc, pe fondul problemei, îl întreb şi eu: ''Tinere Ponta, cât de mândru eşti că joci ceardaşul de gât cu organizaţia antiromânească şi antieuropeană UDMR, când ei cer federalizarea României după tot felul de modele, ba Tirolul de Sud, ba Antarctica de Nord? Tu te simţi bine, te simţi mândru că eşti român? De ce plăteşti preţul ăsta ca să te menţii la guvernarea unei ţări pe care o conduci prost - din şanţ în gard?''. Cât despre corupţia lui Ponta nici nu are sens să mai vorbesc. El a fost deconspirat, pe bună dreptate, de Traian Băsescu, ca spion, pentru că ofiţer acoperit SIE înseamnă spion. În America, în Italia, în ţări NATO. Acum se duce, revine, ca Putin, dar nu are anvergura lui Putin, vrea să revină ca şef de stat. E neruşinarea cam prea mare pentru el. Acum s-a dus în Spania cu nevastă-sa, pe ce bani? Pe banii lui de campanie? Nu cumva foloseşte pârghiile funcţiei de premier, deci bani publici, ca să cerşească voturile românilor din Spania? În doi ani jumătate, dacă el crea 1 milion de locuri de muncă, aşa cum s-a lăudat, îi aducea pe români acasă.

Eu am fost 4 ani vicepreşedinte al Senatului, 16 ani senator, 5 ani europarlamentar. Pe toate meridianele europene românii mi-au spus: Veniţi odată la Putere, să revenim în ţară. Ne e dor de copii. Ard copiii de vii. Unii se sinucid. S-au distrus familii pentru că ăştia nu sunt în stare să relanseze economia reală. Lumea nu mănâncă proiecte şi programe. Lumea nu mănâncă procentele lor mincinoase. A crescut Produsul Intern Brut cu 2%? Păi să spună care sunt ramurile economice. Că nu suntem nici noi veniţi cu pluta ca în opereta 'Plutaşii de pe Bistriţa', de Filaret Barbu. Să spună: s-a relansat industria de mobilă, industria de armament (am relansat industria altora, cumpărăm avioane second-hand). Aşadar, românii ar trebui aduşi acasă, pe locuri adevărate de muncă, nu gargara lor electorală. Şi e mult de muncit în ţara asta. A trebuit să vină fostul ambasador american Nicholas Taubman să spună pe ce comori inestimabile stă România. Eu o spun de ani de zile. Nu s-au terminat rezervele de hidrocarburi pe Valea Prahovei, pentru că e vorba de fundul Mării Sarmatice, de putrezirea atâtor şi atâtor vegetaţii în sute şi sute de mii de ani. Problema e de foraj, nu le mai găseşti la 5.000 de metri, ci la 15.000 de metri. Prin urmare, România are comori extraordinare. Stăm pe zăcăminte de comori. Iată de ce e bătaia asta pe România. Dar bine măcar că începe să se afle adevărul.

Ce scor speraţi să obţineţi în alegeri?

Corneliu Vadim Tudor: Am 18% într-un sondaj publicat de Intact Antena 3 pe 8 octombrie, pe un eşantion de 75.000 de oameni. Eram pe locul 3. Probabil am crescut între timp. Dar Băsescu a dat ordin Serviciilor Secrete: nu mai are voie nimeni să vorbească cu nimeni. El e disperat că Elena Udrea nu depăşeşte 3%.

Dacă nu veţi ajunge în cel de-al doilea tur de scrutin, ce le veţi recomanda susţinătorilor dvs. în ziua votului?

Corneliu Vadim Tudor: E prematur să spun aşa ceva, dar mă tem că voi ajunge în situaţia din decembrie 2004, când turul al doilea a fost rezultatul unei uriaşe fraude electorale şi am spus că le recomand membrilor şi simpatizanţilor PRM să nu se ducă la vot. Aşa că degeaba unii fruntaşi PDSR (cum era pe atunci) mi-au reproşat că l-am făcut pe Băsescu preşedinte. Nu. Eu am zis clar, limpede, să nu meargă lumea la vot. În 2009, cine l-a scos pe Băsescu preşedinte? Tot eu? Nu. Stăpânii lui americani.

Este pregătită România să aibă o femeie preşedinte?

Corneliu Vadim Tudor: Nu, n-are cum. Noi, ca şi italienii şi spaniolii, suntem un popor de macho, de bărbaţi care au altă viziune asupra vieţii şi asupra politicii. Care e femeia? Nici măcar pe Angela Merkel n-ar vota-o românii, darmite pe Monica Macovei sau pe Elena Udrea! Românii nu sunt pregătiţi să voteze niciun om de altă etnie. Cei care îl împing pe Klaus Iohannis de la spate, şi mă refer la Vasile Blaga, Ludovic Orban, Mihai-Răzvan Ungureanu, sunt ridicoli. De fapt, ei îşi creează un paravan, o perdea să se perpetueze la Putere, să facă bani în continuare.

Cum se implică familia dvs. în campania electorală?

Corneliu Vadim Tudor: În niciun fel la vedere. Acasă, da. Mă ajută la fax, la telefon, atunci când primesc oameni în audienţe. Primesc mai rar ziarişti la domiciliu, pentru că, având 30 de câini, e hărmălaie mare. Însă am susţinerea familiei. În primul rând, am liniştea care e foarte necesară unui om cu un bioritm invers - scriu şi citesc noaptea. Am un climat foarte bun şi nici nu îmi trebuie mai mult, mai ales că există un complex al implicării familiilor în politică la români. De la Elena Lupescu până la Elena Ceauşescu, românii nu prea au înghiţit implicarea abuzivă a femeilor. Fraza omului simplu e tipică: 'Stai muiere la cratiţă! Lasă politica pe seama bărbaţilor'. Este greu să te lupţi cu o mentalitate.

Ce vă face să credeţi că aveţi mai multe şanse la prezidenţialele din acest an?

Corneliu Vadim Tudor: Pentru că vremurile de criză lucrează pentru mine. În 2000 nu a fost niciun fel de înţelegere, cum mint tot felul de cârcotaşi pe marginea şanţului - să intru în finală şi să aibă voturi Iliescu. Te apucă rânsu-plânsu, cum zicea regretatul meu amic Nichita Stănescu. Este clar că trăim vremuri de criză adâncă. Nu numai pe plan internaţional, pentru că spirala crizei e periodică. Această criză e dublată şi de criza provocată de mafia băştinaşă. Este evident că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită şi că ceilalţi pretendenţi n-au soluţii şi nu au oameni. În România acestor vremuri, oamenii cinstiţi rezistă greu în ecuaţia asta. Fie sunt corupţi şi ei, fie sunt rejectaţi. Trebuie schimbat sistemul din temelii. Nu-l schimbă tot cei care fac parte din sistem şi care l-au perpetuat. Eu am refuzat categoric să fac parte dintr-un asemenea sistem. În repetate rânduri mi s-a propus să fiu la guvernare cu partidul meu, chiar în 2004, între cele două tururi de scrutin.

Ce hobby-uri aveţi?

Corneliu Vadim Tudor: Nu ştiu dacă îl pot trece la capitolul hobby-uri, dar la capitolul pasiuni pot să spun că am o mare dragoste faţă de toate animalele. În primul rând câinii, pe care îi consider cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului. (...) Iubesc cu pasiune câinii, îi salvez, îi hrănesc, îi vaccinez. Dar eu iubesc şi cea mai umilă furnică. Atunci când văd în cadă o gâză, o furnică sau chiar un păianjen îi iau cu o hârtie şi îi arunc pe fereastră. De ce? Pentru că nu vreau să intre moartea în casa mea. Fie că moare o fiinţă umană, fie că moare un cărăbuş sau o furnică, fenomenul îngrozitor al morţii este acelaşi. Cu alte cuvinte, iubesc viaţa şi de aceea iubesc toate făpturile pe care le-a lăsat Dumnezeu pe pământ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ