Regele Mihai a transmis condoleanţe regelui Filip al Belgiei, la moartea reginei Fabiola

| 08 dec, 2014

Regele Mihai I a adresat o scrisoare de condoleanţe regelui Filip al Belgiei, la aflarea veştii decesului reginei Fabiola.

'Anne şi cu mine am aflat cu tristeţe despre decesul scumpei noastre Fabiola. Eu şi familia mea vă suntem alături în aceste zile îndoliate. Baudouin şi Fabiola au fost deosebit de generoşi cu noi când am petrecut împreună momente deosebit de agreabile de-a lungul anilor', afirmă regele Mihai, în mesajul transmis regelui Filip, nepotul reginei Fabiola.

Fosta regină Fabiola a Belgiei, văduva regelui Baudouin, a încetat din viaţă vineri seara la Bruxelles, la vârsta de 86 de ani, a anunţat Palatul Regal, relatează AFP.

''Majestăţile Lor, Regele şi Regina, şi membrii Familiei Regale anunţă cu o foarte mare tristeţe decesul Majestăţii Sale Regina Fabiola, survenit în această seară la Castelul Stuyvenberg din Bruxelles'', se afirmă într-un comunicat al Palatului Regal.

Născută Dona Fabiola de Mora y Aragon pe 11 iunie 1928 la Madrid, într-o familie nobiliară spaniolă, ea s-a căsătorit cu Baudouin în decembrie 1960. De la decesul lui Baudouin în 1993, Fabiola a dus o viaţă discretă.

În iulie 2013, Fabiola a asistat la transferul de putere dintre cumnatul său, regele Albert al II-lea, care i-a succedat lui Baudouin, şi nepotul său Filip.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ