Mesajul Regelui Mihai I la un sfert de veac de la căderea comunismului

| 20 noi, 2014

„Comunismul s-a născut în România în același an cu mine, în 1921. Acum, după mai bine de nouă decenii, am fericita ocazie să mă adresez vouă, sărbătorindu-i căderea”, este mesajul trimis de Majestatea Sa Regele Mihai I cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la prăbușirea comunismul.

 

Foşti şefi de stat din Europa Centrală şi de Est vor fi prezenţi, astăzi şi mâine, la Bucureşti la conferinţa internaţională "25 de ani de la prăbuşirea dictaturilor comuniste în Europa de Est. Evenimentul are loc la Palatul Parlamentului.

Regele Mihai a transmis cu ocazia acestui eveniment un mesaj, care a fost publicat pe familiaregala.ro

„În anul 1927, la moartea Regelui Ferdinand I, bunicul meu, am fost proclamat Regele României. În cei optzeci și șapte de ani care au trecut am fost martorul direct al apariției și prăbușirii fascismului și comunismului. Două sisteme criminale care au lăsat în urmă peste o sută de milioane de victime și multe milioane de oameni schilodiți”, a transmis Regele Mihai în mesajul său.

„Viața mea a fost o lungă și loială așteptare. Așteptare ca Europa să-și vină în fire, așteptare ca România să se reîntoarcă la ea însăși. Răbdarea poate fi uneori o armă împotriva destinului istoric. Familia mea și cu mine am muncit mult în ultimii douăzeci și cinci de ani de la Căderea Comunismului, pentru o Românie democratică, prosperă, liberă și demnă”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
anonim
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe www.polistiren3d.ro
20 noi, 2014
aurelian
Bravo! avem nevoie de cati mai multi ca tine!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ