Ofensă la Rege: istoria unei gafe reconfirmate

| 22 noi, 2014

Zvonul că noul președintele al României a gafat și l-ar fi invitat pe regele Mihai la ceremonia sa de învestire a fost rapid infirmat chiar de către Klaus Iohannis, care în primă instanță a precizat că informația a apărut și a fost vehiculată pe o pagină de Facebook neoficială.

Mulți au răsuflat ușurați, căci o astfel de invitație ar fi cel puțin o lipsă de tact, dacă nu chiar o ofensă vecină cu lezmajestatea pentru monarhul silit de comuniști să abdice prin șantaj și sub amenințarea armelor.

Confuzia legată de întâlnirea președintelui cu monarhul de la Palatul Elisabeta fost din nou pusă pe tapet tot de președintele Klaus Iohannis. Părând să nu înțeleagă caracterul ofensei de care tocmai scăpase , Klaus Iohannis a declarat senin că: "Unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face. O astfel de invitație nu se adresează Majestății Sale Regelui și în niciun caz la un dejun privat. O invitație la ceremonia de învestire din Parlament va fi transmisă protocolului Casei Regale, care va desemna un reprezentant care să participe la ceremonie", a spus președintele ales al României.

Klaus Iohannis a mai adăugat și că speră la o relație instituțională și protocolară cu Casa Regală. Cum și în ce fel, rămâne de văzut, mai ales din prisma unui debut jenant și stângaci, după cum reiese din cele declarate mai sus. Deși vorbește de ”admiraţia şi recunoştinţa” românilor pentru Casa Regală, noul președinte dovedește prin astfel de gafe că știe tot atât de puține despre aceasta ca și despre Constituția actuală a României. Până să ajungă să detalieze ”respectul românilor pentru Coroană” președintele ar trebui să obțină rapid consilierea de specialitate prin care să încerce să salveze aparențele și să mascheze măcar lipsa cunoștințelor legate de istoria românilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: "Nu l-am invitat pe regele Mihai la investirea mea". Care este explicaţia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2014
puie
ce m-ati rupt la oua cu gafele astea si lezmajestatea. ROMANIA NU E O MONARHIE!!! MIHAI NU E UN REGE!
M-ai terminati-va cu inclinatul la 90° in fata unui CETATEAN SI ATAT. Care mai e si strain. ASTA DA E STRAIN! ce atata sclifoseala cu oportunistii astia care au stat pana unde au stat pana acum si i-a durut in cur de Romania?
23 noi, 2014
puie
e adevarat ca prostia e molipsitoare.
am scris "M-ai" ca un adevarat analfabet. Jur pe rosu (ca asa e spatiul asta aici unde scriu) ca a fost o neatentie din cauza nervilor.
23 noi, 2014
Dr M.Man
In ce consta "gafa"?
Regele Romanilor l-a invitat pe Presedntele ales al Romaniei la masa. Nu l-a invitat pe Klaus Iohannis ci pe Klaus Iohannis Presedintele ales al Romaniei. "Presedintele Romaniei" este o institutie constitutionala a Romaniei. Regele Mihai I recunoaste in mod explicit Constitutia Romaniei. Persoana care incarneaza institutia presedintiei ,Klaus Iohannis, care potrivit protocolului de stat al Romaniei republica, are posibilitatea sa invite cu titlu personal, persoane si personalitati la inaugurarea sa ca Presedinte, respectiv la depunerea juramantului, a considerat ca fiind cuvenit sa includa intre invitati Casa Regala a Romaniei, in momentul de fata o institutie privata. Regele Miuai I este "Regele Romanilor" nu este suveranul Romaniei. Luarea in considerare a Casei Regale a Romnaniei este un gest de respect pentru aceasta institutie, de recunoastere a meritului istoric al Casei Regale si in mod expres a Regelui Mihai I. Dupa cum Regele Mihai I in persoana a considerat potrivit sa-l invite pe Presedintele ales al Romaniei la pranz prvat, si acesta a considerat normal sa respecte aceasta invitatie, invitarea Casei Regale a Romaniei la un act de stat de prima importanta , inaugurarea unui nou presedinte al Romaniei, trebuie interpretata ca un semnal de normalizare a relatiei statului cu Casa Regala. Unde este gafa ???
22 noi, 2014
Lucian
Comunistii.....
Dupa cum se vede comunistii cauta cu orice pret sa submineze un viitor al tarii si nu se lasa sub nici o forma de acuzatii care intretin o stare de confuzie dar trebuie sa isi dea seama ca de acum toata lumea stie ce le sta in gusa si vor vomita permanent otrava lor la care reactia oamenilor a inceput se devina mult mai calma,asteptindute la orice din partea lor nu poti face nimic decit sa tratezi cu indiferenta pina isi vor da seama aceste babe politice ca macane degeaba......
23 noi, 2014
Sorin
Lucian. buna observatie si sper ca toata lumea sa perceapa asa.
23 noi, 2014
House
"După cum se vede", gramatica limbii române nu există pentru tine. Însă "se vede" Un' "se vede"? Ce "se vede"? Postaci, postaci, da'mulţi!
22 noi, 2014
alia
Caut persoane dinamice, ambitioase si organizate, cu viziune, care vor un loc de munca part- time si venituri suplimentare. Doresc in echipa mea doar persoane serioase, perseverente, disciplinate care-si doresc sa castige bani in functie de munca depusa si de gradul de implicare. Pentru mai multe detalii despre inscriere si modalitatile de colaborare va rog sa ma contactati pe email [email protected], cu textul: Info

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ