Iohannis – un alt președinte care se crede salvatorul lumii? Ce înseamnă „stop și de la capăt”?

| 22 noi, 2014

Trecerea alegerilor și finalizarea activității instituțiilor care se ocupă de desfășurarea și validarea votului marchează finalul ciclului electoral, tot ce mai este de făcut acum fiind ca președintele ales să depună jurământul și să își ia în primire mandatul.

Astfel, validarea mandatului noului șef al statului de către CCR reprezintă un moment politic important, în care președintele ales are ocazia de a vorbi despre cum trebuie să arate următorii ani.

Nici Klaus Iohannis nu a făcut excepție de la această cutumă, domnia sa vorbind vineri despre ce își propune să facă în calitate de președinte. Însă, o afirmație făcută de Klaus Iohannis în cadrul discursului din fața CCR poate reprezenta un semnal de alarmă în legătură cu modul în care domnia sa crede că trebuie atinse anumite obiective. Astfel președintele ales a declarat că „vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluţie, se încheie o etapă şi iată românii prin votul lot au spus foarte clar: «Stop şi de la capăt»”.

La prima vedere, această declarație poate părea banală în contextul în care Klaus Iohannis a tot vorbit despre modul în care el reprezintă singura variantă viabilă pentru o schimbare în bine a situației din România. Însă, modul în care pune în clipa de față domnia sa problema, vorbind despre un moment zero în care totul s-a schimbat poate ridica anumite semne de întrebare legate de cum se raportează Klaus Iohannis la funcția pe care a câștigat-o.

Citeşte şi: Domnule Iohannis, struniți-vă prietenii anti-români!

Spunând „stop și de la capăt”, Klaus Iohannis arată cât de sigur este el în legătură cu misiunea sa din următorii ani. Acest lucru s-a văzut și în apelurile de săptămâna aceasta la adresa Parlamentului, făcută într-un moment în care singura sa calitate politică oficială era aceea de lider de partid. În esență, mesajul trasmis indirect este acela că edilul Sibiului se crede un gen de salvator al României cu misiunea de a ne scoate pe toți la liman.

Desigur, nu este pentru prima dată când acest lucru se întâmplă, de acestă problemă suferind și Traian Băsescu, care în urmă cu zece ani spunea că el va fi un „președinte jucător”. La un deceniu de la acea afirmație, societatea românească este fragmentată și neîncrezătoare în cei de care este condusă exact din cauza comportamentului liderului de la Cotroceni.

Rămâne de văzut cum se va comporta și ce va face Klaus Iohannis în postura de președinte, dar dacă astfel înțelege domnia sa să își exercite mandatul, atunci țara noastră a ajuns din nou pe mâna unui lider care are senzația că poate schimba lumea. Din nefericire, în ciuda retoricii, niciun politician ajuns la putere oriunde în lume nu are luxul de a spune „stop și de la capăt”, din moment ce el trebuie să construiască pe greșelile și succesele înaintașilor săi. Doar cei foarte siguri pe ei și pe misiunea lor salvatoare fac asemenea afirmații gratuite despre alegerea lor în funcția supremă în stat ca despre o adevărată revoluție. De regulă, pe umerii lor cade vina pentru haosul și dezbinarea din societate pe care o produc.

România nu mai are nevoie de șocuri și de resetări ale sistemului de fiecare dată când ceva se schimbă în conducerea țării. Dacă ultimul sfert de deceniu ar fi trebuit să îi învețe ceva pe toți politicienii români este că o viziune pe termen lung aduce beneficii mai mari decât lideri care doresc să își asigure locul în istorie și care, indiferent de motivele ce au stat la baza acțiunilor lor, fac mai mult rău decât bine.

Citeşte şi: Au apărut apostolii lui Iohannis. „Cultul personalității” revine

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

16 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
dan slugarescu
Invitat la Antena 3, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de campania online făcută în favoarea lui Victor Ponta.
"Este nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele de socializare. Este un subiect care a fost gestionat greșit la noi și care va trebui gestionat cu inteligență", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Sebastian Ghiţă a fost cel care a asigurat infrastructura media pentru campania online a lui Victor Ponta.
Obiectiv.Info este inclus in acest proiect online PSD.
Baieti,probleme….?
23 noi, 2014
Dr M.Man
Insemneaza STOP si de la capat.
Cecetarea sociologica arata fara echivoc ca majoritatea romanilor considera ca drumul pe care se afla angajata Romania nu este unul bun. Daca se dorea continuarea pe acest drum, PSD care este la originea drumului, ar fi adus la presedintie un emanat al sau. Electoratul a voit altfel. A voit altfel si cand a fost ales Emil Constantinescu si cand a fost ales Traian Basescu, si vrea altfel si acuma. Cuvantul de ordine a acestor alegeri a fost " un alt fel de politica" , deci STOP " parcursului infaust si de la capat. Electoratul nu stie "ce se crede Iohannis" ci ce s-a angajat sa promoveze, "un alt fel de politica", pentru aceasta a fost ales, nu pentru ca este frumos ci pentru ca s-a angajat in sensul unei cereri a majoritatii cetatenilor Romaniei.
23 noi, 2014
House
Doctore Man, constat cu tristeţe că nu eşti în stare să transpui într-un text coerent o idee prefabricată, sau un şablon, mai pe înţelesul tău...Nu ai talent şi nici lexicul şi apercepţia necesare. Unde oare vă găseşte? Cât despre "cecetarea sociologică", vrei să ne laşi mai uşor? Ai văzut pe undeva vreun rezultat sociologic fără "echivoc"? Şi nu mai lua toate tâmpeniile care ţi se spun drept axiome. Pune mâna pe carte! Am pretenţii de la cei care încearcă să mă manipuleze!
23 noi, 2014
Adam
Veti gasi din ce in ce mai multi oameni care lucreaza cu noi, pentru ca oferta noastra este absolut serioasa! Contract legal oferit din start! Dovada platii disponibila imediat! Am expediat si primele castiguri! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe informatii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
23 noi, 2014
tadeus
Vizualizati si plingeti
Vad ca la voi nimic despre Dubai asa ca distrativa cu aceste clipuri
https://www.facebook.com/video.php?v=310419592498578
23 noi, 2014
George
Greu mi-am dat seama
Domnule Marian Dumitrache, sunteti un cancer.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ