Cristoiu scoate ASUL din mânecă: de ce OBAMA nu l-a felicitat pe Klaus Iohannis

| 22 noi, 2014

Klaus Iohannis a fost felicitat de mulți președinți, dar și de Guvernul SUA, pentru că a câștigat alegerile prezidențiale. Ion Cristoiu observă că noul președinte ales nu a primit felicitări și de la Barack Obama.

Cristoiu lansează o ipoteză interesantă, conform căreia Iohannis nu ar fi primit niciun mesaj de la președintele SUA pentru că ÎCCJ nu a dat un verdict în cazul incompatibilității primarului din Sibiu.

”Am citit azi vineri în presă știrea potrivit căreia Guvernul SUA l-a felicitat pe Klaus Iohhanis pentru cîștigarea alegerilor.

Formularea m-a descumpănit nițel. Într-adevăr, SUA are un guvern, al cărui șef e președintele Obama.

Numai că în 2004, după al doilea tur de scrutin, ținut în 12 decembrie 2004, Traian Băsescu a fost felicitat personal de președintele Americii George Bush.

Faptul se petrece miercuri, 15 decembrie 2014, la trei zile de la turul al doilea.

Citeşte şi: Cristoiu îl DESFIINŢEAZĂ pe Rareş Bogdan: M-a tratat ca pe o CAMERISTĂ

Știrea despre Klaus Iohannis se referă la un Comunicat dat de Ambasada SUA la București și nu la un telefon de la președintele Obama, absolut firesc în cazul unei țări care e partener strategic al Americii.

Pînă vineri, 21 decembrie 2014, la 5 zile ( nu trei, ca-n cazul lui Traian Băsescu), Klaus Iohannis a fost sunat de Angela Merkel, nu însă și de președintele SUA.

Nu risc nici o interpretare, cum ar fi cea potrivit căreia președintele Obama așteaptă sentința din 25 noiembrie 2014 a ÎCCJ, în procesul ANI contra Klaus Iohannis.

Poate că președintele american n-a avut timp să-l sune pe Klaus Iohannis, ocupat cum e cu problemele interne.

Poate că în timp ce scriu aceste rînduri (vineri, ora 21), președintele Obama îl sună pe Klaus Iohannis sau îl va suna pînă la noi va fi sîmbătă dimineața.

Eu însă ca observator al amănuntului care poate spune multe mă văd obligat să remarc:

Spre deosebire de Traian Băsescu în 2004, tot președinte ales și el, în 2014, după 5 zile de la victoria în al doilea tur, Klaus Iohannis n-a fost sunat de președintele Obama”, a scris Cristoiu pe blogul personal.

Citeşte şi: Cristoiu, ipoteză cutremurătoare pentru Băsescu. Ce se ascunde în spatele dosarului Alinei Bica

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ