Puternic mesaj negativ, transmis de un jurnalist: "Cu Iohannis nu se face primăvară"

| 21 noi, 2014

Mulți români și-au arătat entuziasmul după ce au văzut că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, iar Klaus Iohannis a câștigat funcția supremă în stat.

George Lixandru, jurnalistul care a stat câteva săptămâni în greva foamei, spune că lucrurile nu sunt atât de simple cum par la prima vedere. Ziaristul atrate atenția că nu a fost vorba despre un vot anti-PSD și nici un vot anti-Ponta, ci unul anti-sistem.

"În fapt, toată furia acestui vot nu a fost împotriva lui Ponta și a PSD, ci împotriva sistemului. Instituțiile conduse de același soi de indivizi primitivi și aroganți, care au uitat cum și cine le-a dat puterea? Este ridicol și dacă te gândești", scrie George Lixandru pe blogul personal.

De asemenea, ziaristul buzoian mai scrie: "Ceea ce nu înțelegem noi, românii, este că o schimbare nu se face cu o floare. Cu un Iohannis nu se face primăvară! Ne-a demonstrat asta istoria recentă, atunci când l-am ales pe Traian Băsescu pentru prima oară președinte, ne demonstrează haita de lupi care se regrupează acum în jurul președintelui ales. Toată poleiala schimbării se duce odată cu instalarea la putere a noilor aleși, dând la iveală aceleași figuri care, în numele cinstei, își consolidează averile cu bani publici, aceiași ipocriți care vorbesc de funie în casa spânzuratului, aceleași cumetrii cu gura plină și mânjită de zoaiele meselor îmbelșugate.

De altfel, schimbarea este dorită doar de populație, partidele românești orbitând în jurul unui sistem de interese dispus și capabil să arunce interesul public peste bord, la prima ocazie. Au în comun compromisul, năravul de a se dedulci cu banul public și înclinația de a-i înțelege și ierta pe păcătoși. Cu asemenea oameni, schimbarea nu are cum să aibă loc. Cine sa o facă? Cei care sunt, la rândul lor, creațiile fostelor guvernări? Cine să modifice percepțiile bieților români despre societate, implantate în conștiința lor de PCR-PSD-PDL-PNL? Noi, niște bieți idea­liști și naivi, care am deșteptat niște așteptări utopice bazându-ne doar pe un entuziasm de moment, stimulând astfel energii care s-au epuizat fără rost?".

Citeste si: Mihai Gâdea depune armele după victoria lui Iohannis: "Din 10 ani de nebunie, ma opresc o clipă să-l ascult"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 noi, 2014
Adriana
loc de munca
Oferte de lucru pe timp de criza! Alternativa noastra este cea mai sigura si mai

serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-
au facut primele plati! Avem dovada! NU e joc piramidal si NU e MLM! Castigurile

sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe

zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
22 noi, 2014
Kardoian
SENSUL mesajului...
D-le Robert Georgescu, aţi denaturat substanţial SENSUL mesajului lui G. Lixandru!

1. El a scris - "Cu UN Iohannis nu se face primăvară!"... (Adică numeroşii politicieni etc. din jur sunt foarte viciaţi")

2. Dv. transcrieţi în titlu - "Cu Iohannis nu se face primăvară!"... (Adica preşedintele ales va fi ineficient, nu va avea puterea sau voinţa să schimbe nimic.)

Diferenţa de mesaj mi se pare destul de însemnată. Nu mai puteţi rectifica, aţi avut ordin să sune aşa!...
22 noi, 2014
George
Acest individ macabru...
Adevarul si Minciuna nu au acelasi drept la viata! "Calea justa" nu este la mijloc, între adevar si minciuna!...

Victor Viorel Mitoman Ponta este doar un impostor, un hot mincinos si un individ macabru care n-ar fi ajuns niciodata ceea ce este acum daca n-ar fi fost sprijinit de niste structuri antinationale si total straine de interesele acestei natiuni. Structuri obscur definite, care graviteaza in zona SIE, acolo unde Ponta a invatat arta disimularii, a minciunii gogonate si a diversiunii.

Comportamentul si mentalitatea acestui puber neterminat tradeaza un caracter absolut mizerabil, dar si evidente apucaturi de autoritarism de inspiratie sud-americana. Lipeste etichete de stalinism, comunism, fascism si nazism tuturor celor care nu-i sunt pe plac si nu-i cânta ode, in fapt el fiind plamadit din toate aceste extreme la un loc.

Sustinerea lui V. Ponta tradeaza complicitati vinovate si dezonorante pentru orice personalitate culturala sau stiintifica, care se MURDARESTE PE SINE atunci când lauda aceasta nulitate absoluta, analfabet din toate punctele de vedere, un urechist, un fripturist si o nulitate monumentala.

Din fericire pentru Romania, mitomanul galactic isi traieste ultimele clipe inainte de prabusirea si disparitia definitiva din politica. Chavistul nu a ajuns la Cotroceni iar cadavrul PSD-ului, cel care va ramâne dupa aceste alegeri, il va arunca direct in tomberonul istoriei, acolo unde ii este locul. Mitomanul galactic nu va mai fi nimic.
21 noi, 2014
Kostynson
Adevarat, totusi...
E adevarat ca votul s-a dat anti-Ponta, dar e adevarat ca de fapt s-a dat impotriva clicii si a parazitilor de la puterea actuala. Nu ar avea nimeni nimic cu Victor Ponta daca nu ar fi inconjurat de gloata coruptiei din Romania si daca el insusi nu ar fi fost cu maini manjite si nu ar fi incurajat manipularea si propaganda la nivel national si nu numai... Deci in final, votul s-a dat impotriva actualei clase politice. Pacat daca PNL si cei din jurul lor ar urma drumul PSD... Toata speranta romanilor s-ar duce pe apa Sambetei asa cum s-a dus cu Constantinescu... Deci avem o experienta. Ar fi frumos sa nu se repete.
23 noi, 2014
constantinescu neta
Este adevarat ca totul s-a dus pe apa Sambetei cu CONSTANTINESCU.Dar dc?Pt ca,acest om nu a putut sa tina piapt si sa lupte cu haita de lupi de care era inconjurat,si nici nu a fost ajutat.Nu a vut cine in anul acela.Inca nu se stia prea mult despre democratie,ori acum la 25 de ani de la REVOLUTIE,speram ca IOHANNIS sa fie mult mai puternic si in acelasi timp si sprijinit sa lupte cu sistemul bonlav pe care il avem.Dar,sa lupte in favoarea poporului,el este cel care l-a ales!
21 noi, 2014
Dani
Hai nu zau! Daca era un vot anti-sistem aveam parte de un absenteism de peste 80% ori de vreo 10 milioane de voturi anulate. Oricit ar incerca unii sclavi ai PSD-ului sa denatureze adevarul, acesta a fost , in mod clar, un vot anti-Ponta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ