Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, îl felicită pe preşedintele ales Klaus Iohannis

| 21 noi, 2014

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a felicitat pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pentru victoria în scrutinul prezidenţial şi şi-a exprimat speranţa că vor avea o întâlnire în curând.

"Vă scriu pentru a vă felicita pentru victoria în alegerile prezidenţiale din România. În numele Comisiei Europene şi al meu personal, aş vrea să vă urez succes la preşedinţie', a transmis Jean-Claude Juncker, într-o scrisoare făcută publică vineri de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

'Sper că vom avea şansa de a avea o întâlnire în curând. Sunt nerăbdător să lucrez cu dumneavoastră şi cu Guvernul României la implementarea agendei noastre strategice comune pentru Uniune, concentrându-ne acţiunile în zonele unde Uniunea poate face cu adevărat diferenţa, cum ar fi cele privind creşterea, locurile de muncă, investiţiile şi competitivitatea', a mai precizat preşedintele CE, adăugând că acest lucru 'este esenţial pentru prosperitatea românilor, precum şi a tuturor europenilor'.

Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a primit vineri, în cadrul unei şedinţe solemne a Curţii Constituţionale a României (CCR), hotărârea de validare în funcţie.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie, iar reprezentantul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului-verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne a fost de 11.719.344, adică 64,10%. Numărul de alegători care s-au prezentat la urne înscrişi în listele electorale permanente a fost de 10.042.721. Cei care au votat în altă secţie de votare decât cea în care au fost arondaţi conform domiciliului - 1.569.668, iar numărul total al celor care au votat utilizând urna specială a fost de 106.955 persoane. Din voturile exprimate, 1,41% au fost nule, adică 166.111.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ