Şeful CCR anunţă investitura lui Iohannis: Ţara nu poate fi lăsată fără preşedinte nici măcar o zi

| 21 noi, 2014

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, vineri dimineata, ca Klaus Iohannis va fi investit in functia de presedinte pe data de 21 decembrie, in ultima zi de mandat a actualului sef de stat, Traian Basescu.

Mai exact, mandatul lui Traian Basescu la Cotroceni se incheie pe 21 decembrie, la ora 24.00, iar din 22 decembrie nu va mai fi, oficial, presedintele Romaniei.

Totusi, Klaus Iohannis va fi investit in functie cu o zi inainte ca Basescu sa plece de la Palatul Cotroceni, a informat Zegrean, intrucat "tara nu poate fi lasata fara presedinte nici macar o zi".

"Tara nu poate fi lasata fara presedinte, cine isi asuma riscul sa lase tara fara presedinte macar o zi?", a declarat Augustin Zegrean, care a adaugat ca nu mai exista contestatii legate de desfasurarea alegerilor prezidentiale, toate dosarele fiind verificate. "Totul este in regula", a incheiat seful Curtii Constitutionale, dupa care a intrat in cladirea CCR.

Curtea Constitutionala se va intruni vineri, la ora 12.00, in sedinta publica, pentru confirmarea rezultatelor alegerilor si validarea presedintelui ales Klaus Iohannis. La sedinta a fost invitat sa participe si actualul sef de stat, Traian Basescu.

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat de miercuri, inainte ca magistratii CCR sa analizeze contestatiile privind al doilea tur al prezidentialelor, ca trebuie sa fim pregatiti vineri pentru "o sedinta festiva".

Ulterior, CCR a respins, ca inadmisibile, cele trei contestatii referitoare la scrutinul din 16 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ