Zegrean, declaraţia care ANULEAZĂ totul despre incompatibilitatea lui Klaus Iohannis

| 09 dec, 2014

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat marţi că aleşii nu-şi vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituţional articolul privind incompatibilitatea acestora cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Întrebat ce se întâmplă cu procesele din instanţă dacă acest articol va fi declarat neconstituţional, şeful CCR a explicat: '(n.r Aleşii locali) câştigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede că ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menţine nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-şi mai pierd mandatul pentru acest motiv'.

El a adăugat că a primit dosarul de la Curtea de Apel Constanţa în urma solicitării CCR în dosarul privind excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu.

Citește și: Curtea Constituţională discută articolul legat de starea de incompatibilitatea a lui Iohannis

CCR reia marţi dezbaterile în cazul excepţiei de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile privind incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Dispoziţiile atacate la Curte sunt cele în baza cărora Agenţia Naţionala de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului.

În 4 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol, pentru 9 decembrie, a excepţiei ridicate de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, deoarece judecătorii au apreciat că este nevoie de lămuriri suplimentare şi de dosarul de la Curtea de Apel Constanţa. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie, acestea fiind amânate tot pentru marţi.

Iniţial, excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla a fost dezbătută de CCR în 7 octombrie, însă a fost amânată pronunţarea pentru 4 noiembrie.

Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ