Cătălin Predoiu îi dă trei luni lui Iohannis să schimbe Guvernul

| 09 dec, 2014

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu consideră că primul pas spre continuarea luptei anticorupţiei în România îl reprezintă un guvern izvorât din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie.

"Continuarea politicilor, legilor şi instituţiilor anticorupţie în Romania vor fi posibile pe termen lung dacă înlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutările preşedintelui Iohannis din următoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justiţiei, anticorupţiei şi democraţiei în România', afirmă prim-vicepreşedintele PNL într-o declaraţie politică cu ocazia Zilei Internaţionale Anticorupţie.

Predoiu adaugă că în România, ca şi în alte ţări, 'avem corupţie, dar de câţiva ani avem şi politici, şi legi, şi instituţii anticorupţie'.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu: Klaus Iohannis a înţeles MESAJUL poporului


"Succesele DNA au scos la lumină principala problemă a politicului din România, corupţia, şi au scos din joc centre de putere coruptă - la nivel local sau naţional. Cu toate acestea, fenomenul persistă, pentru că are, ca orice buruiană, rădăcini vechi şi întinse, dar şi pentru că este alimentat în continuare. DNA va fi în continuare performant în combaterea efectelor corupţiei, însă cauzele se rezolvă în altă parte', susţine prim-vicepreşedintele PNL.

Predoiu opinează, totodată, şi cu privire la câteva măsuri ce ar trebui avute în vedere pentru combaterea cauzelor corupţiei din România.

"Schimbarea modului de funcţionare a partidelor (de la constituire până la promovare şi finanţare, creşterea concurenţei prin apariţia de noi partide şi reformarea celor existente), privatizarea prin bursă în loc de negociere directă, integrarea informaţiilor în procesul de fiscalizare şi impozitare sunt doar câteva măsuri care pot fi luate în zona cauzelor. Ele nu se vor lua însă de un guvern demonstrat corupt şi neocomunist Ponta-PSD. Primul pas spre continuarea anticorupţiei în România este un guvern izvorât din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie', mai afirmă prim-vicepreşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ