SOV: Capacitatea noastră de a va spolia este infinită! Există o singură SOLUŢIE pentru cei ca NOI

| 09 dec, 2014

Fostul mogul, Sorin Ovidiu Vîntu, proaspăt ieşit din spatele gratiilor dă lecţii pe propriul blog despre cum poate România să scape de corupţia generalizată.

Din ciclul “Întăriţi-vă statul!" -  Sorin Ovidiu Vîntu dă din nou lecţii pe blogul personal despre cum trebuie România condusă pentru a scăpa de corupţia care a cuprins statul

"Cu cat ne veti accepta mai mult, cu atat veti saraci mai tare. Capacitatea noastra de a va spolia este infinita, lacomia noastra este de nestavilit. De frica D.N.A., nu v-am lasat inca in fundul gol, dar vom invata sa traim si cu aceasta frica. Iar, in timp, vom gasi o bresa si vom intra si peste ei – “cristosii mamei lor de lepre!”

Daca au inceput sa vi se invarta neuronii, sunt sigur ca ati ajuns la aceeasi concluzie: nu puteti scapa de noi, nici de cei care vin dupa noi, decat schimband sistemul politic, scrie SOV.

Republica prezidentiala


Acesta este mijlocul prin care va puteti schimba destinul, va puteti folosi votul pentru binele vostru, puteti trage la raspundere pe cel care va minte sau va fura.

In majoritatea statelor ex-comuniste, tipul de democratie propus a esuat. Coruptia endemica a franat dezvoltarea acestor tari, le-a saracit populatia si in loc sa recupereze decalajele fata de tarile dezvoltate, acestea s-au accentuat. De 25 de ani, aceiasi indivizi se schimba de la stanga la dreapta si invers. Aceleasi partide se succed la guvernare si aceeasi pegra a „combinatorilor” transpartinici le dirijeaza.

Pentru voi, ideal ar fi sa ii dati unui presedinte puterea totala timp de 6 ani, ca in Franta, si sa ii incredintati si functia de premier, ca in S.U.A.

A. Masura principala si un scurt argument:

1. Presedintele are nevoie de 6 ani pentru ca:

in primul an invata cum isi poate pune in practica proiectul;
in urmatorii 4 ani si jumatate isi implementeaza proiectul;
in ultima jumatate de an isi pregateste urmatoarele alegeri.

2. Dispare eterna disputa intre palate.

3. Este responsabil pentru tot ce se intampla.

4. Poate lua un proiect economic si sa-l duca pana la capat.

5. Parlamentarul va veni cu pachetul necesar de legi pentru ducerea la bun sfarsit a proiectului care l-a adus la putere pe seful statului.

6. Parlamentarul va fi un simplu salariat al statului, fara drepturi senioriale.

7. In aceste conditii, in parlament vor dori sa intre doar cei cu vocatie civica. Acolo nu se va mai imbogati mai nimeni.

B. Masura secundara si un scurt argument:

Se cuvine schimbata si legea de finantare a partidelor astfel incat:

oricine poate finanta cu oricat o campanie electorala;
omul politic finantat sa-si asume finantatorul;
organismul de control al finantarii campaniilor sa functioneze cu adevarat.

Evident ca avantajele unei republici prezidentiale si modificarile care decurg de aici sunt mult mai ample decat le poti reda intr-un text pe blog.

Evident ca legea finantarii partidelor presupune prevederi mult mai ample decat cele doua-trei puncte pe care le-am atins eu.

Odata sistemul politic schimbat, puteti alege un presedinte in functie de proiectul economic pe care vi-l propune.

Coruptia nu va disparea, dar dimensiunea ei in comparatie cu ce este acum va fi ca o ploicica scurta de vara pe langa potopul actual, conchide SOV.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ