MRU și Predoiu, bătaie pe pielea ursului din pădure

| 10 dec, 2014

Aceste viziuni în opoziție demonstrează concurența acerbă care există între Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu pentru eventuala desemnare în funcția de prim-ministru.

A vinde pielea ursului din pădure este o expresie românească cu foarte mare aplicabilitate în peisajul politic actual. Mai ales după victoria lui Klaus Iohannis s-au adunat din PNL și PDL toate „perlele” politice pentru a-și lua în primire recompensele pentru sprijinul pe care l-au oferit sau pe care spun acum că l-au oferit. Dar foarte mulți dintre aceștia au semnat un cec în alb și se încred în aceste beneficii înainte de a fi siguri că le vor primi.

Citeşte şi: Cătălin Predoiu îi dă trei luni lui Iohannis să schimbe Guvernul

Două personaje cărora li se potrivește foarte bine această descriere sunt Cătălin Predoiu și Mihai Răzvan Ungureanu. Primul, care teoretic are promisă funcția de prim-ministru de către Iohannis, nu știe cum să determine schimbarea mai rapidă a guvernului, fiind conștient că aceasta ar fi singura variantă în care ar putea ajuge el în fruntea executivului PDL-PNL.

Pe de altă parte, MRU a declarat marţi seară că pentru PNL preluarea guvernării acum nu este o grabă şi că una din prorităţile partidului o reprezintă pregătirea candidaţilor pentru viitoarele alegeri locale şi parlamentare. Aceste viziuni în opoziție demonstrează concurența acerbă care există între Predoiu și Ungureanu pentru eventuala desemnare în funcția de prim-ministru.

În condițiile în care Klaus Iohannis dă deja semne că vrea să-și formeze o echipă pentru Administrația Prezidențială, care nu are legături directe cu PDL, este foarte probabil ca zilele lui Cătălin Predoiu ca propunerea pentru Palatul Victoria să fie numărate, fiind preferați apropiații lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Noua purtătoare de cuvânt la Cotroceni, primul mesaj către români

Și noul purtător de cuvânt al lui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, se pare că este membră al aceluiași anturaj – soțul ei este vechi prieten al lui H.R. Patapievici și se numără printre cei care promovau în 2012 în Franța minciuna că în România a avut loc o “lovitură de stat”.

Așadar, apropierea de Traian Băsescu este un avantaj pentru Mihai Răzvan Ungureanu, care pare să aibă șanse mari să-i ocupe locul lui Predoiu printre favoriții lui Iohannis.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 dec, 2014
Paul Aparaschivilor
angajam membri de partid la PSD-aripa Tanara
plata se face lunar, cu bonuri valorice de la UE
inscrieri:Obiectiv.Info
persoana de contact:Ciprian Stan
12 dec, 2014
Dr.Clinica de Psihiatrie
Ciprian,copile,vino sa-ti iei medicamentele...
ti-am adus si camasa noua...de forta
s-au terminat alegerile
10 dec, 2014
sara
Lovitura de stat
Nu a fost o lovitura de stat dar ce a fost atunci indeplineste conditiile unui lovituri de stat ,asa cum este definita ea in Wikipedia. A fost o tentativa de lovitura de stat. Daca avem in vedere repeziciunea cu care s-a declansat totul, abuzurile, amputarea atributiunilor CCR, incalcarea prevederilor Constitutiei, demiterea Avocatului poporului, trecerea M.O in subordinea Parlamentului, demiterea abuziva si neconstitutionala a celor doi presedinti ai parlamentului , precum si premeditarea si manipularea ordinara care a avut loc atunci, actiunea din 2012 poate fi definita ca tentativa de lovitura de stat.
10 dec, 2014
gigi
greata
esti proasta de bubui dar e normal cind ai facut scoala pe net si ai scris doar pe facebook.
11 dec, 2014
dixxy
@sara
Sunt uimita ca exista persoane care cred ca Wikipedia este chiar o enciclopedie academica! Vai de cei care isi formeaza cultura doar din Wikipedia! Wikipedia este un site in care poate sa scrie oricine pe un subiect, iar de multe ori textele contin niste enormitati incredibile.
Daca sara ar fi luat definitia dintr-o carte stiintifica de profil sau dintr-o enciclopedie adevarata, poate ar fi aflat ca nu exista lovitura de stat prin referendum, data de mai mult de 50% din votanti (chiar daca atunci nu s-a recunoscut acest procent).

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ