Mihai Răzvan Ungureanu dă din casă. Cum s-a scufundat din cauza unei înţelegeri cu Traian Băsescu

| 10 dec, 2014

Fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, a explicat contextul politic și internațional în care a picat guvernul pe care îl conducea. El a explicat de ce a ales să meargă la Varșovia, în loc să rămână în țară pentru a întări majoritatea politică.

”Suntem în situația următoare. Știm că există moțiune de cenzură în ultima zi lucrătoare a săptămânii, iar miercuri, în Polonia, ai privilegiul unei întâlniri alături de alți șase șefi de guverne și de state din Europa Centrală și de Est să te întâlnești cu premierul Chinei, care vine cu un plan major de invistiții. Cu o ofertă investițională ce se adresa regiunii și în principal statelor din regiune.

Eram pus în fața acestei opțiuni. Vă spun cum am acționat atunci. Poate am greșit, nu știu. Am primind șiruri lungi de petenți care spun că te susțin dacă oferi ceva. România trebuie să fie prezentă acolo”, a declarat MRU, la DC News Live.

Băsescu lucrează la Justiţie pe ultima sută de metri. Noile mutări ale Preşedintelui

MRU a explicat că decizia de a pleca în Polonia a luat-o de comun acord cu președintele Traian Băsescu. ”L-am anunțat pe președintele Băsescu, am convenit să plec”, a mai spus MRU.

În presa de la vremea respectivă a curs multă cerneală legat de faptul că președintele Traian Băsescu știa faptul că guvernul Ungureanu va fi răsturnat prin moțiune de cenzură.

Secretul lui Băsescu, ţinut ascuns 10 ani, a ieşit la iveală

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ