Victor Ponta: Un milion de tineri de pe Facebook cred că sunt comunist

| 08 dec, 2014

Într-un interviu pentru realitatea.net, premierul enunță cele trei lucruri pe care trebuie să le facă PSD pentru a se reforma.

D.D.: Ce trebuie să facă atunci PSD?

VICTOR PONTA: Cel puțin trei lucruri. Pentru că.... ce trebuie să facă în continuare: să nu se rușineze de electoratul său pentru că ne critică intelectualii. În primul rând că noi avem, nu cred chestia asta.... nu trebuie să uite acel bazin de 5 milioane de oameni care sunt susținători a ceea ce a făcut PSD. Ce trebuie să schimbe neapărat. Trei lucruri: În primul rând să găsească acea soluție și reală și simbolică de desprindere de trecut. Pentru mine este o uriașă frustrare pentru că deși aveam doar 17 ani în 1989, pe rețelele de socializare eu sunt comunist. Trebuie găsit. Sunt de stânga, dar nu sunt comunist. Eu cred că sunt un milion de tineri care nu au prins comunismul, dar care au prins de pe rețelele de socializare că eu sunt comunist și au spus că nu vor să vină comuniștii înapoi. Și trebuie găsită o soluție prin care să explici foarte clar ce este un partid de stânga. 2. O acțiune foarte clară, nu doar declarativ, ci consecventă, să arăți foarte clar că nu mai ești partidul care îi apără pe corupți. Eu vorbesc foarte direct, ceea ce ni s-a reproșat, simplu, clar. Dacă așa ne-au văzut oamenii, da (că suntem partidul care îi apără pe corupți, n.red.). 3. Un alt lucru care este perceput în acest fel: cine conduce partidul, influența baronilor locali care vin, care fac. În realitate, eu zic că nu a fost chiar așa. Multe din deciziile guvernamentale nu mi le-au impus, ci le-am luat mai degrabă împotriva unor lideri locali. Sau le-am impus eu mai degrabă, le-am impus eu. În special în alegeri prezidențiale, percepția este esențială. Și nu poți să te lupți împotriva percepțiilor lor. Aceste lucruri trebuie modificate, nu doar printr-o declarație: nu suntem comuniști, nu protejăm corupții, nu suntem conduși de baronii locali, nu ne folosește la nimic doar o declarație.

 

 

 

Tag-uri: psd, victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 dec, 2014
Cozma Lavinia
Polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
09 dec, 2014
irinapop
Pai ce alta dovada ca esti comunist mai vrei? Cand 1 000 000 de oameni iti spun ca esti comunist, tu in loc sa te duci acasa sa te culci ce faci? Le spui ca se insala?! Numai comunistii spun ca unesc si in realitate dezbina, numai comunistii impiedica oamenii sa voteze prin proasta organizare, numai comunistii spun ca totul o sa fie bine si apoi cand iese prost dau vina pe legi (pe care tot ei le-au facut), pe altii, pe varsta (dar ai vrut sa ne fii presedinte, asa imatur cum spui ca esti), pe alte organisme ale statului (pastorite de tine si aflate tot in subordinea ta) etc. Repet, n-ai invatat nimic din aceste alegeri, NU te poti schimba, esti un COMUNIST pana in maduva oaselor. Esti arogant (nu numai in campanie ai fost, dar si acum prin afirmatia ca un milion de tineri gresesc cand te considera comunist) mincinos (Doamne ce bine ti-a zis-o Liiceanu, cred ca daca ieseai presedinte, azi zacea in inchisoare pentru crima de lezmajestate), imbatat de putere, in consecinta NU trebuie sa obtii vreodata puterea, pentru ca nu esti stare sa renunti de bunavoie la ea (faptele si vorbele tale din ultimele 3 saptamani o dovedesc din plin). Daca nu renunti la putere acum, vor veni tinerii aia, milionul ala de tineri care te considera comunist - pentru ca asa esti, nu pentru ca nu ai fost membru de partid inainte de '90 - si te vor da jos. NU AI INTELES NIMIC, DOMNULE PONTA. Esti incapabil sa intelegi ceva, esti un comunist!!!!!
09 dec, 2014
MICSA ILEANA
RASPUS PENTRU IRINA POP
nu stiu cine esti madama irina pop si nici nu cred ca are vre-o relevanta pentru cineva.dar dupa inversunarea pe care o ai sigur esti din gasca lui basescu.eu am 62 de ani si nu tinjesc dupa comunism.am lucrat in aceeasi unitate 38 de ani.niciodata nu m-am simtit nedreptatita in comunism cum sustineti voi.insa in cei 10 ani condusi de basescu multi am fost facuti praf.in 2004 ni s-au taiat o gramada de drepturi pe care apoi le-am cistigat in instanta
10 dec, 2014
irinapop
Stimata doamna, daca ti-as dori atata sanatate cat sunt eu din gasca lui Basescu, ai zice ca te blestem. Am 50 de ani, am 32 de ani de munca, 31 in aceeasi institutie si in 2010, salariul meu a scazut de la 1970 lei (pe care l-am avut din ianuarie 2008) la 1540 lei in urma modificarii formei de finantare a respectivei institutii (de la venituri extrabugetare la venituri bugetare). Apoi, la mareata suma de 1540 lei a fost aplicata reducerea de 25%. Domnia ta a patit la fel sau ai ramas numai cu reducerea de 25%? A venit Ponta si ce-a facut? A marit salariile celor care lucreaza in primarii cu 50%. A dat inapoi pensiile babane celor care N-AU contribuit pentru ele la buget, a marit pensiile celorlalti (pe merit, conform legii), a marit salariile profesorilor si medicilor, va da inapoi ceea ce ati castigat in instanta, uitand insa de alte categorii de bugetari. Eu am ramas cu infinitul salariu de 1540 lei din care cu darnicie si patima le urez sa traiasca tuturor psd-istilor si iubitorilor/iubitoarelor de Ponta, toata viata lor, pentru ca asta face Ponta, ne "uneste", nu? De ce sa nu fim uniti si in venituri?
Asta ca sa-ti dai seama (daca te duce mintea) cat de oropsita ai fost de Basescu comparativ cu mine, "cea din gasca lui". Dar lasand la o parte chestiunile astea pur materialiste, Ponta este un comunist pentru ca actioneaza ca un comunist. Da la unii, luand de la altii, ii favorizeaza pe unii in detrimentul altora, minte, fura, inseala. Asa fac "unificatorii" sau comunistii? Te rog, daca te duce mintea, zi-mi niste argumente coerente pentru a demonstra ca Ponta nu este comunist, ca te "unificari" d-astea psdiste sunt satula pana peste cap.
09 dec, 2014
George
România minciunii şi a dezinformării
COMUNISM nu a fost nicăieri în lume, cu excepţia societăţilor tribale şi a mai recentelor "kibutzuri", falimentare de altfel.

SOCIALISM BOLŞEVIC, însă, da -- iniţial prin crimă şi genocid "de clasă", despotic şi totalitar, al controlului poliţienesc al vieţii private şi drepturilor cetăţeanului, amestec de valoare cu non-valoare, cu promovarea obedienţei, o economie greoaie, planificată, a risipei de stat, o frână în calea energiei oamenilor. A dat cu oiştea în gard...

STÂNGA -- pune mâna PE CARTE şi vezi ce uşor i-au degenerat aproape toate ideile, în ce fundături au dus Europa, America Latină şi Asia cu seminţele lor spurcate, cu războaie civile, foamete, destructurare, crime şi inginerie socială, de s-au mâncat activiştii între ei şi apoi au băgat 10% din populaţie în lagăre sau sub pământ!

Puteaţi să aveţi 17 ani în 1989, tehnicile şi apucăturile bolşevice le-aţi deprins de la mentorii dumneavoastră. Campania obscenă care v-a fost dedicată a pornit din minţi anchilozate în trecutul socialist al patriei: calomnii GROASE, manfestări FARAONICE pe stadioane, MOMELI ieftine pentru cei limitaţi, furtişaguri, fuga din faţa adevărului.

Nu e "partidul care îi apără pe corupţi" ci chiar partidul "COMPUS DIN CORUPŢI"!
09 dec, 2014
Kardoian
"Un milion zice într-un fel, eu zic că nu e chiar aşa"!
.
"Un milion zice într-un fel, eu zic că nu e chiar aşa"! Zici că-i din "Comici vestiţi ai ecranului!"... Păi, când trei îţi spun că eşti beat, te duci acasă şi te culci!...

Nu sunteţi un partid de stânga, ci "comunişti" în sens lărgit, adică bolşevici, cu aceleaşi apucături ca şi Lenin, Stalin şi Buharin: demagogie, parazitism social, strivirea despotică a deviaţioniştilor şi totalitarism cât cuprinde.

Sunteţi România activiştilor leneşi, inculţi, nesimţiţi, profitori, hoţi, corupţi, ipocriţi, trădători, imorali şi amorali până la crimă... adică România minciunii, demagogiei, a dezinformării şi a parazitismului social. Nu vă puteţi schimba. REŢEAUA PROFITORILOR nu va renunţa nici o clipă la cultivarea resortului de bază al existenţei sale ca reţea: frica oamenilor de a-şi câştiga viaţa pe cont propriu!

Se scufundă corabia şi piraţii încep să se certe între ei, scot cuţitele şi "dau din casă"!... E începutul descompunerii pe etape a acestei reţele deghizate în partid. Fiind un lichid fără formă, în curând va lua forma unui alt pahar, DE STÂNGA, bineînţeles, pentru ca nemernici cu trei burţi să apere "interesele celor mulţi şi nevoiaşi".
08 dec, 2014
yehudy
1. dupa fuga lui ceausescu au fost omorati peste 1000 de romani. numitul iliescu ion este responsabil pentru moartea lor.
in iunie 1990 alte cateva sute de romani au fost omorati la mineriada. numitul iliescu ion este responsabil pentru moartea lor. numitul iliescu ion este presedintele de onoare al psd.

2. stimate domn ponta, in campanie ai dat dovada de o aroganta maxima (mult mai mare decat aroganta obisnuita). pe langa asta, intr-o simpla propozitie ai capacitatea unica sa enunti cel putin 3 minciuni. si asta este natura ta!

stimate domn, tara nu mai vrea un plagiator in fruntea guvernului!

"cine fura azi un ou, maine fura un bou!"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ