Victor Ponta: Un milion de tineri de pe Facebook cred că sunt comunist

| 08 dec, 2014

Într-un interviu pentru realitatea.net, premierul enunță cele trei lucruri pe care trebuie să le facă PSD pentru a se reforma.

D.D.: Ce trebuie să facă atunci PSD?

VICTOR PONTA: Cel puțin trei lucruri. Pentru că.... ce trebuie să facă în continuare: să nu se rușineze de electoratul său pentru că ne critică intelectualii. În primul rând că noi avem, nu cred chestia asta.... nu trebuie să uite acel bazin de 5 milioane de oameni care sunt susținători a ceea ce a făcut PSD. Ce trebuie să schimbe neapărat. Trei lucruri: În primul rând să găsească acea soluție și reală și simbolică de desprindere de trecut. Pentru mine este o uriașă frustrare pentru că deși aveam doar 17 ani în 1989, pe rețelele de socializare eu sunt comunist. Trebuie găsit. Sunt de stânga, dar nu sunt comunist. Eu cred că sunt un milion de tineri care nu au prins comunismul, dar care au prins de pe rețelele de socializare că eu sunt comunist și au spus că nu vor să vină comuniștii înapoi. Și trebuie găsită o soluție prin care să explici foarte clar ce este un partid de stânga. 2. O acțiune foarte clară, nu doar declarativ, ci consecventă, să arăți foarte clar că nu mai ești partidul care îi apără pe corupți. Eu vorbesc foarte direct, ceea ce ni s-a reproșat, simplu, clar. Dacă așa ne-au văzut oamenii, da (că suntem partidul care îi apără pe corupți, n.red.). 3. Un alt lucru care este perceput în acest fel: cine conduce partidul, influența baronilor locali care vin, care fac. În realitate, eu zic că nu a fost chiar așa. Multe din deciziile guvernamentale nu mi le-au impus, ci le-am luat mai degrabă împotriva unor lideri locali. Sau le-am impus eu mai degrabă, le-am impus eu. În special în alegeri prezidențiale, percepția este esențială. Și nu poți să te lupți împotriva percepțiilor lor. Aceste lucruri trebuie modificate, nu doar printr-o declarație: nu suntem comuniști, nu protejăm corupții, nu suntem conduși de baronii locali, nu ne folosește la nimic doar o declarație.

 

 

 

Tag-uri: psd, victor ponta
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ