Victor Ponta: TVA la pachetele turistice All Inclusive scade din 2015 la 9%

| 09 dec, 2014

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, după discuţiile cu delegaţia FMI, CE şi BM, că anul viitor taxa pe valoarea adăugată la pachetele All Inclusive din turism va scădea la 9%.

"Am reuşit să rezolvăm o problemă importantă, chiar dacă cu un impact bugetar mai redus, şi anume scăderea TVA la pachetele All Inclusive din turism de la 24% la 9%, pentru că era o problemă de competitivitate a sectorului de turism din România. Cred că impactul bugetar este 100 de milioane de lei. Este inclus în acest buget', a anunţat premierul la Palatul Victoria.

Citeşte şi: Studiu: Ce buget alocă românii pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă

Ponta a afirmat că sunt incluse în bugetul pe anul viitor şi 'toate acordurile deja încheiate referitoare la creşterea veniturilor persoanelor angajate în sistemul de sănătate şi educaţie, acea creştere negociată şi agreată de guvern cu reprezentanţii din cele două domenii'.

Citeşte şi: Guvernul şi FMI s-au înţeles în privinţa deficitului bugetar. Ponta: Vom avea deficit 1,83%

Câţi români aleg vacanţele all inclusive

,Este o măsură salutară cerută de mai mult timp, a fost una dintre priorităţile mandatului meu şi iată se realizează. Scăderea TVA la pachetele all-inclusive din turism la 9% are un impact foarte bun pentru tot ce înseamnă dezvoltarea turismului pentru că aproape 500.000 de români au preferat, în 2014, să plece din ţară în concediu pentru a beneficia de astfel de servicii. În România, foarte puţini hotelieri ofereau aceste servicii de tip all-inclusive, circa 40 pe litoralul românesc. Încă din primul an de aplicare al TVA de 9% pentru servicii all-inclusive ne propunem ca din cei 500.000 de turişti români care plecau din ţară pentru astfel de servicii, să avem circa 200.000 de români care să aleagă litoralul nostru', a declarat Florin Jianu.

,,Este o măsură pentru care m-am luptat de la începutul mandatului şi, iată, că iese. Ne aşteptăm şi la o scădere a preţului pachetelor de acest tip la hotelieri. Această măsură trebuie să se vadă, fără doar şi poate, şi în buzunarele românilor care vor plăti pentru pachetele all-inclusive. Această măsură înseamnă şi o creştere a industriei turistice şi pe orizontală, în ceea ce înseamnă servicii de agrement, de exemplu. Dacă în 2010, mai puţin de 10 hoteluri ofereau astfel de servicii pe litoral, în 2013 erau în jur de 40. Cu siguranţă, după această decizie şi cu o promovare corespunzătoare, mai mulţi hotelieri vor alege acest tip de pachete şi îşi vor diversifica programele. Incomingul va avea, de asemenea, de câştigat. Numărul turiştilor străini care vor alege România va creşte. Dacă pe primele 11 luni am înregistrat, în condiţiile actuale, o creştere de 11% a turiştilor străini, cu siguranţă cifra va creşte după aplicarea TVA de 9% pentru pachetele all-inclusive', a mai spus Florin Jianu.

Citeşte şi: Ce buget au avut românii pentru destinaţiile preferate de vacanţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ