Curtea Constituțională a validat rezultatul alegerilor și mandatul de președinte al lui Klaus Iohannis

| 21 noi, 2014

Rezultele alegerilor au fost confirmate, iar mandatul viitorului președinte, Klaus Iohannis, a fost validat vineri dimineață de judecătorii Curții Constituționale.

”Nu s-au constata impedimente în confirmarea rezulatului alegerilor. Domul Klaus Werner Iohannis a fost validat în funcția de preșdeinte al României. Iar la ora 12.00 va avea loc sedința de validare a președintelui ales.”, a anunța președintele CCR după încheierea ședinței.

La ceremonie și-a confirmat participarea și actualul președinte al României, Traian Băsescu. Pe de altă parte, premierul Victor Ponta nu a fost invitat la ședința festivă, după cum a declarat Augustin Zegrean. 

Biroul Electoral Central a finalizat, joi, procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din Turul II al Alegerilor Prezidenţiale 2014. Conform datelor finale prezentate de BEC, candidatul Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 de voturi (54,43%), în timp ce Victor Viorel Ponta a obţinut 5.264.383 de voturi (45,56%).

Președintele ales intră în funcție după depunerea jurământului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ