Vrea Iohannis să continue modelul Băsescu de raportare la electorat?

| 21 noi, 2014

După centralizarea a 99,07% din procesele verbale, care îl dădeau câștigător al competiției electorale, Klaus Iohannis a ținut să transmită un mesaj alegătorilor prin care le-a mulțumit celor care au ieșit la vot și rezumându-se a declara sec că va fi un președinte al tuturor românilor.

În ciuda anunțului făcut în cadrul conferinței de presă, președintele ales al României nu a făcut nicio referie la cei peste 5,2 milioane de alegători care au văzut în Victor Ponta șeful de stat pe care și-l doresc. Românii care au votat cu premierul României în cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale aveau nevoie de un mesaj care să le arate că liderul liberal va fi și președintele lor. Klaus Iohannis avea datoria să le arate alegătorilor lui Victor Ponta că le va reprezenta și interesele acestora și că vor primi o garanție din partea proaspătului președinte ales că va colabora cu actualul premier pentru realizarea obiectivelor așteptate de cetățeni.

Citeşte şi: Sorin Frunzăverde: Sunt două mari grupări politice în România care vor conduce ţara alternativ

Faptul că din seara alegerilor și până astăzi liderul PNL nu a făcut nicio referie la votanții lui Victor Ponta nu constituie un simplu accident. Încă din timpul campaniei electorale, Klaus Iohannis avea mesaje politice care îndemnau la dezbinare națională ce aminteau de Traian Băsescu. Înainte de primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, în cadrul unui miting electoral organizat la Cluj-Napoca, Klaus Iohannis s-a adresat participanților: „Acum, că suntem între noi, ardelenii, vreți să câștige Ponta?". Întrebarea adresată participanților la eveniment a fost un prim semnal al modului în care edilul Sibiului îi percepe pe români. În concepția sa, românii sunt de două feluri, ardeleni și restul. Cultivarea sentimentului de apartenență la o regiune sau alta nu este potrivită pentru un comportament prezidențial, fiind de altfel chiar nociv unității naționale.

Tot pe parcursul campaniei electorale, Klaus Iohannis le-a repetat alegătorilor de fiecare dată când a avut ocazia că există mai multor Românii, și anume „România noastră și România lor”. Fără a preciza despre care Românii vorbește liberalul, acest slogan nu a făcut decât să le aducă aminte românilor de Traian Băsescu. Și actualul șef al statului a vorbit în repetate rânduri de existența mai multor Românii timp de zece ani în care cetățenii au fost divizați astfel încât să se creeze vrajbă între aceștia pentru ca planurile de putere ale liderului de la Cotroceni să fie îndeplinite. A vorbi de existența mai multor Românii după 10 ani de vrajbă națională arată că liberalul nu a înțeles nimic din comportamentul lui Traian Băsescu și că este dispus să îl repete fără nici o ezitare.

Citeşte şi: Al cui președinte este Iohannis?

După 10 ani în care românii au fost dezbinați de un șef de stat iresponsabil care și-a văzut de propriul interes și nu de angajamentele luate în fața alegătorilor este timpul ca noul președinte să evite greșelile lui Traian Băsescu și să reprezinte interesele tuturor românilor, indiferent de preferințele lor electorale. În calitate de șef de stat, Klaus Iohannis are datoria să pună capăt clivajelor create de actualul șef al statului și să fie un președinte moderator care să îi unească pe români. Astfel, viitorul lider de la Cotroceni va trebui să lase la o parte interesele de partid și să respecte voința românilor din 2012 și a celor 5,2 milioane care l-au ales în turul al doilea ca președinte pe Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 noi, 2014
dan slugarescu
Invitat la Antena 3, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit de campania online făcută în favoarea lui Victor Ponta.
"Este nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele de socializare. Este un subiect care a fost gestionat greșit la noi și care va trebui gestionat cu inteligență", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Sebastian Ghiţă a fost cel care a asigurat infrastructura media pentru campania online a lui Victor Ponta.
Obiectiv.Info este inclus in acest proiect online PSD.
Baieti,probleme….?
22 noi, 2014
cantautor
sintagma "presedintele tuturor romanilor" este fara posibilitate de interpretare...
si da,un ales trebuie sa se raporteze la electorat,de aceea se si prezinta in fata lui si ii cere votul..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ