Stelian Tănase începe epurările politice în TVR?

| 22 noi, 2014

După victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale, toți apropiații PNL și PDL se așază pe linia de așteptare pentru a primi beneficiile pe care ei consideră că le merită datorită faptului că „au tras pentru partid”. O astfel de persoană este și Stelian Tănase, președinte al Societății Române de Televiziune, propus în funcție de PNL pe vremea când USL era la putere și care acum pare să fi început deja epurările politice din organizația pe care o conduce.

Prima țintă a lui Tănase este directorul TVR 1 Gabriel Gherghescu, pe care l-a acuzat recent că l-ar fi promovat pe Victor Ponta în emisiunea “Viața Satului” în timpul campaniei electorale, pentru că i-a permis acestuia să își prezinte realizările și proiectele din domeniul agriculturii.

Alți trei membri ai Consiliului de Administrație al SRTV au solicitat în mod public demiterea lui Gherghescu din același motiv: Andrei Muraru, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, Radu Carp, fost secretar exeutiv al PDL, și Romina Surugiu, reprezentanta Administrației Prezidențiale a lui Traian Băsescu.

Privind spre apartenența politică a acestor personaje, putem observa că PNL, PDL și echipa lui Traian Băsescu au pornit ofensiva în TVR împotriva oponenților neafiliați politic sau apropiați de coaliția de guvernare. Argumentul pricipal al lui Tănase pentru a porni această acțiune de epurare politică este că în campania electorală Klaus Iohannis nu a fost invitat la rândul său în emisiune.

Replica lui Gabriel Gherghescu a fost că a respectat legislaţia audiovizualului privind campania electorală, întrucât Victor Ponta a fost invitat în respectiva ediţie a emisiunii "Viaţa satului" în calitate de premier şi nu de competitor electoral.

Poate cel mai util argument pentru a ne lămuri cu privire la dorința PNL și PDL de a pune mâna pe toate posturile din TVR este atacul susținut al lui Stelian Tănase la adresa lui Victor Ponta în campanie, despre care a spus pe blogul personal că este votat de "babe din sate părăsite şi beţivi de prin cârciumi rurale".

Citeşte şi: ATAC la directorul TVR: Stelian Tănase îşi bate joc de alegătorii care îi plătesc salariul

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ