Ofensă la Rege: istoria unei gafe reconfirmate

| 22 noi, 2014

Zvonul că noul președintele al României a gafat și l-ar fi invitat pe regele Mihai la ceremonia sa de învestire a fost rapid infirmat chiar de către Klaus Iohannis, care în primă instanță a precizat că informația a apărut și a fost vehiculată pe o pagină de Facebook neoficială.

Mulți au răsuflat ușurați, căci o astfel de invitație ar fi cel puțin o lipsă de tact, dacă nu chiar o ofensă vecină cu lezmajestatea pentru monarhul silit de comuniști să abdice prin șantaj și sub amenințarea armelor.

Confuzia legată de întâlnirea președintelui cu monarhul de la Palatul Elisabeta fost din nou pusă pe tapet tot de președintele Klaus Iohannis. Părând să nu înțeleagă caracterul ofensei de care tocmai scăpase , Klaus Iohannis a declarat senin că: "Unele instituții de presă au relatat ieri că l-aș fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informația eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparține. Nu am adresat o astfel de invitație pentru că pur și simplu așa ceva nu se face. O astfel de invitație nu se adresează Majestății Sale Regelui și în niciun caz la un dejun privat. O invitație la ceremonia de învestire din Parlament va fi transmisă protocolului Casei Regale, care va desemna un reprezentant care să participe la ceremonie", a spus președintele ales al României.

Klaus Iohannis a mai adăugat și că speră la o relație instituțională și protocolară cu Casa Regală. Cum și în ce fel, rămâne de văzut, mai ales din prisma unui debut jenant și stângaci, după cum reiese din cele declarate mai sus. Deși vorbește de ”admiraţia şi recunoştinţa” românilor pentru Casa Regală, noul președinte dovedește prin astfel de gafe că știe tot atât de puține despre aceasta ca și despre Constituția actuală a României. Până să ajungă să detalieze ”respectul românilor pentru Coroană” președintele ar trebui să obțină rapid consilierea de specialitate prin care să încerce să salveze aparențele și să mascheze măcar lipsa cunoștințelor legate de istoria românilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: "Nu l-am invitat pe regele Mihai la investirea mea". Care este explicaţia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ