Klaus Iohannis: "Nu l-am invitat pe regele Mihai la investirea mea". Care este explicaţia

| 20 noi, 2014

Klaus Iohannis, preşedintele ales al românilor, dezmite informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia acesta a lansat o invitaţie către Regele Mihai I de a participa la ceremonia de învestire în funcţia de şef al statului.

„Precizare: unele instituţii de presă au relatat ieri că l-aş fi invitat pe Regele Mihai la ceremonia mea de învestire. Informaţia eronată a fost preluată de pe o pagină de Facebook care nu îmi aparţine. Nu am adresat o astfel de invitaţie pentru că pur şi simplu aşa ceva nu se face“, a menţionat Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele ales al românilor a descris întâlnirea de ieri avută cu Regele Mihai şi Principesa Margareta. „Ieri, la Palatul Elisabeta, am avut o întâlnire emoţionantă cu Majestatea Sa Regele Mihai I şi cu Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu. Nu cred că e o întâmplare faptul că sunt primul Preşedinte ales al României care, înainte de învestire, face o vizită Familiei Regale. Îmi doresc foarte mult ca, în mandatul meu, relaţia cu Casa Regală să fie una instituţională şi protocolară, nu de tip executiv sau de colaborare“, a mai precizat Iohannis.

Viitorul şef al statului are încredere că relaţia dintre Preşedinţie şi Casa Reglă se va îmbunătăţi. „Evenimentele publice din ultimii ani în care a fost implicată Casa Regală arată că rostul ei nu s-a încheiat: dimpotrivă, românii îşi arată admiraţia şi recunoştinţa pentru eforturile ei. Sper că naţiunea română va vedea în continuare în Familia Regală o sursă de mândrie, identitate şi continuitate. De aceea, am toate motivele să cred că respectul românilor pentru Coroană va fi mai profund şi mai cuprinzător în anii următori“, a conchis Iohannis.

Regele Mihai şi-a serbat ieri ziua de naştere la Palatul Elisabeta. Regele a ieşit la balcon şi a salutat mulţimea adunată în curtea Palatului. Ulterior, Regele l-a primit pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, pe care l-a invitat la un prânz privat la Palatul Elisabeta. Timp de o oră, preşedintele ales a participat la un prânz privat cu Regele Mihai, cu principesa Magareta şi cu principele Radu. Invitaţia adresată lui Iohannis a venit chiar din partea Regelui Mihai.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 noi, 2014
dorina
investire
Foarte frumoasa atitudinea lui K.J.!!Poate e timpul sa ne mai ,,normalizam,, si noi,totzi,reactiile,modul de a gandi,atitudinea...Prea multa incrancenare cred ca ne-a desensibilizat fata de multe ,,valori,,ale istoriei ..Ce-i adevarat ,e adevarat,monarhia a jucat un rol important in istoria recenta a tzarii..Sa ne revenim,sa respiram...sa gandim..
20 noi, 2014
nacho
e prea proaspata stirea de n-au inceput postacii sa scrie ca presedintele vrea sa reinstaureze monarhia? hai, cine incepe?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ