România, Silicon Valley de Europa

| 29 oct, 2014

Guvernul Ponta intenționează ca România să devină Silicon Valley de Europa prin crearea unui climat fiscal propice bunăstării cetățenilor și prin încurajarea mediului de afaceri românesc.

Guvernul Victor Ponta a pus în mișcare economia tării după ce guvernarea Boc-Băsescu a distrus potențialul economic al tării atât prin tăierile de salarii și pensii din 2010, cât și prin îngreunarea poverii fiscale asupra cetățenilor și prin impunerea de presiune pe mediului de afaceri.

Premierul Victor Ponta a dovedit prin viziunea sa economică că poate reîntregi salariile și pensiile tăiate de guvernarea PDL și obține în același timp ca urmare a creșterii veniturilor cetățenilor o dezvoltare economică. În anul 2013, România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, cu un avans de 3,5%.

Iar anul 2014 reprezintă primul an post criză în care societatea românească nu se mai confruntă cu o instabilitate economică, ci obține rezultate foarte bune în domeniul economic prin înregistrarea unui sold bugetar excedentar în primele 9 luni ale acestui an de 0,06% (1,1 miliarde lei) și un sold primar excedentar, fără dobânzi, de 1,4% din PIB.

În cei doi ani de guvernare a liderului PSD au fost luate mai multe măsuri pro-business și au fost acodate mai multe facilități fiscale pentru cei care îi introduc pe tineri în câmpul muncii, dar și celor care creează noi locuri de muncă. Guvernul a suplimentat ajutoarele de minimis pentru noile IMM-uri și a introdus regula controlului fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru inteprinderile mici și mijlocii (IMM).

De asemenea, Executivul a introdus plata TVA la încasare, nu și la facturare, pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de jumătate de milion de euro. Iar în același ritm de susținere a mediului de afaceri, aparatul guvernamental va asigura și plata în timp util a părții de confinanțare a fondurilor europene pentru aceia care au accesat astfel de fonduri.

Desigur, Guvernul Ponta a întreprins cu mari eforturi reducerea contribuțiilor de asigurări sociale (CAS) cu 5 puncte procentuale datorită faptului că președintele Traian Băsescu a urmărit mereu să boicoteze toate planurile guvernamentale. Și reducerea TVA la pâine, de la 24% la 9%, a fost făcută de guvernarea actuală după ce guvernarea PDL – Băsescu îngreunase foarte mult povara fiscală a românilor.

Iar pe baza succesului înregistrat prin diminuarea taxelor și impozitelor de la produsele de panificație, actuala guvernare urmărește ca în 2015 să scadă TVA la 9% și la produsele legume-fructe și apoi la carne. Guvernul Ponta intenționează ca România să devină Silicon Valley de Europa prin crearea unui climat fiscal propice bunăstării cetățenilor și prin încurajarea mediului de afaceri românesc.

În plus, Guvernul condus de către Victor Ponta nu va crește nicio taxă și niciun impozit pentru anul viitor, așa cum proagada PDL a lui Klaus Ghinion Iohannis minte pentru a speria electoratul român, întrucât atât premierul Ponta, cât și ministrul Finanțelor, Ioana-Maria Petrescu, au afirmat clar că acest lucru nu se va întâmpla.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ