Ce indicator spune că avem un guvern responsabil

| 30 oct, 2014

România are un excedent bugetar de 0,06% din PIB în primele nouă luni din 2014, ceea ce înseamnă că mai poate cheltui în plus 1,1 miliarde de lei. Este pentru prima dată de la începerea crizei cînd ţara noastră se află într-o asemenea situaţie. Acest lucru înseamnă că guvernarea actuală este una responsabilă.

„Rezultatul înregistrat indică o situaţie favorabilă din perspectiva încadrării în ţinta de deficit pe ansamblul anului 2014, de 2,2% din PIB, fiind influenţat de încasarea veniturilor din certificatele pentru emisii de gaze cu efect de seră emise de Ministerul Economiei, în suma de 452 milioane lei precum şi tranşa a doua din impozitul pe construcţii în sumă de 693,7 milioane lei”, arată Ministerul Finanţelor.

Experţii spun că excedentul bugetar oferă ţării noastre spațiu suficient de manevră pentru reducerea TVA-ului la alte alimente de bază. Acest lucru ar fi util în contextul în care România, cu 24%, are unul dintre cele mai mari niveluri ale TVA-ului din Europa. De asemenea, un excedent bugetar în contextul în care Guvernul României a făcut o serie de reparaţii sociale şi a realizat plăţi din datoria ţării către FMI este mai mult decât încurajatoare.

Premierul Victor Ponta a spus în acest context că „guvernul care se va instala în decembrie va fi un guvern care va avea o situaţie de 100 de ori mai bună faţă de guvernul care s-a instalat în 2009. În 2009, statul a cheltuit cu 10 miliarde de euro mai mult decât a avut. O gaură uriaşă pe care a trebuit să o umplem după aceea. Astăzi România are excedent bugetar, am cheltuit cât am avut încasat”.

Ponta: Iohannis e un copy paste de proastă calitate a lui Băsescu, nu are habar de PIB-ul României

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 oct, 2014
cantautor
cred ca indicatorul principal este "condicuta" Dlui Cocos
plus cucurigurile sale la DNA despre afacerile parafate cu ajutorul unui avocat celebru...ulterior PM galactic

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ