Economia României este de încredere

| 31 oct, 2014

După ce un clasament recent arată că România a înregistrat un salt spectaculos de pe locul 73 pe locul 48 din 189 de țări în topul „Doing Business 2015”, o altă veste bună, venită de data aceasta din partea Comisiei Europene, vine să confirme o dată în plus faptul că economia țării noastre se află pe un trend ascendent.

Potrivit datelor executivului de la Bruxelles, încrederea mediului de afaceri și a românilor în economia națională a cunoscut o creștere în luna octombrie. Mai exact, indicele de încredere în economia României a urcat cu 1,5 puncte, de la 99,8 puncte în septembrie, la 101,3 în luna octombrie. Toate cele cinci variabilele incluse în indexul alcătuit de executivul comunitar arată o evoluție pozitivă a economiei României în luna octombrie. Potrivit datelor, retail-ul înregistează o majorare de 2,9 puncte iar industria de 1 punct. Totodată, încrederea consumatorilor s-a îmbunătățit și ea cu 3,4 puncte.

Creșterea încrederii în rândul populației și al oamenilor de afaceri nu este întâmplătoare, în ultimii doi ani și jumătate cabinetele conduse de Victor Ponta reușind să repună economia României pe un trend solid creștere. După ce în 2013 România a înregistrat o majorare a PIB, peste așteptări, în primele șase luni ale anului curent tendința de apreciere a economiei se menține. Pe de altă parte, încrederea românilor în economia națională s-a majorat și ca urmare a faptului că au putut simți în propriile buzunare beneficiile aprecierii PIB. În ultimii doi ani inflația a fost menținută la un minim istoric iar veniturile au cunoscut o majorare importantă, fapt ce a contribuit la creșterea conistentă a nivelului de trai al tuturor românilor.

Datele venite dinspre executivul de la Bruxelles vin la aproape două săptămâni după ce un un alt studiu arăta că administratorii afacerilor de familie din România au declarat că firmele pe care le conduc au o situație bună și se așteaptă ca în anii viitor să obțină performanțe similare. Mai exact, studiul, realizat de PwC Family Business Survey a arătat că trei sferturi dintre afacerile de familie din țara noastră au înregistrat în ultimul an financiar o creștere a cifrei de afaceri. Totodată, potrivit rezultatelor studiului, șase din zece respondenți se așteaptă la o dezvoltare a afacerilor în următorii ani, iar alți 13% consideră că vor înregistra o creștere rapidă și agresivă.

Datele pozitive venite dinspre Comisia Europeană cu privire la încrederea populației și a oamenilor de afaceri în economia națională sunt concordante cu ceea ce arată ultimele evoluții de pe piețele financiare externe, unde Guvernul României a reușit să se împrumute acum câteva zile la cea mai mică dobândă din istorie.  De asemenea, și Standard and Poor’s a reconfirmat ratingul de „investment grade” acordat țării noastre. Toate aceste semnale venite din exterior vin să confirme odată în plus parcursul pozitiv pe care îl are economia națională datorită mixului de politici guvernamentale implementate de guvernul condus de Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ