VICTOR PONTA despre programul prezidenţial cu care candidează: Romania are nevoie de un nou proiect de ţară

| 23 sep, 2014

VICTOR PONTA PROGRAM PREZIDENŢIAL. Candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC la preşedinţia României, Victor Ponta, şi-a lansat programul prezidenţial pe care îl propune alegătorilor săi pentru scrutinul din noiembrie.

VICTOR PONTA PROGRAM PREZIDENŢIAL. "Este un Program in care cred, o viziune de dezvoltare cu obiective concrete de valorificare a marilor oportunitati pe care tara noastra le are. Romania are nevoie de un nou proiect de tara, iar obiectivele pe care mi le asum sunt in linia consolidarii cresterii economice, a statului de drept si a unei societati echitabile si incluzive", îşi prezintă Victor Ponta programul pe Facebook.

Programul prezidenţial al lui Victor Ponta este structurat în 10 puncte circumscrise ideii de unire/uniune/unitate a românilor. Cele 10 puncte sunt:

1. PROIECTUL UNUI PREŞEDINTE UTIL, CARE UNEŞTE ŞI CONSTRUIEŞTE.

Dialogul şi cooperarea cu societatea civilă reprezintă expresia unei abordări consensuale a vieţii sociale. Pentru Preşedintele României, asigurarea şi încurajarea unei relaţii biunivoce, de parteneriat între stat şi societate este o obligaţie constituţională conferită prin rolul său de mediator. Scopul unui astfel de parteneriat este realizarea bunei guvernări, bazată pe transparenţă, responsabilitate şi activism civic, reducerea inegalităţii şi a inechităţii sociale, precum şi transpunerea creşterii economice în viaţa oamenilor.

2. NIMENI NU RĂMÂNE ÎN URMĂ! EGALITATE DE ŞANSE ÎN SOCIETATE.
România are nevoie de creştere economică, dar şi de combaterea activă a sărăciei, de creşterea nivelului de trai pentru toţi românii, de investiţii pentru reducerea diferenţelor de dezvoltare între regiuni şi între diversele categorii sociale. România nu
poate progresa cu adevărat câtă vreme aproape jumătate din populaţia sa se luptă cu sărăcia, iar foarte mulţi români sunt departe de nivelul de trai occidental/decent.
3. DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT ÎNTR-UN STAT PUS ÎN SLUJBA CETĂŢEANULUI – JUSTIŢIE INDEPENDENTĂ, CORECTĂ ŞI CARE LUCREAZĂ EFICIENT, FĂRĂ INFLUENŢE POLITICE.
Lupta anti-corupţie trebuie continuată şi consolidată pentru că este o sursă majoră de sărăcie, o cauza a proastei funcţionari a unor instituţii ale statului şi un izvor de servicii publice deficitare. Statul de drept trebuie întărit pentru că el protejează cetăţeanul cu drepturile şi libertăţile sale.
4. ROMÂNIA, STAT EURO-ATLANTIC PUTERNIC, BAZAT PE O ECONOMIE DE TOP ÎN REGIUNE.
Putem deveni „economia de top a Europei de Est” dacă vom continua creşterea economică cu o strategie care exclude austeritatea. Putem fi Centrul Industrial Est-European, dacă menţinem ritmul unei creşteri industriale de 9-10%, aşa cum este în prezent.
5. TINERII – VIITORUL ROMÂNIEI. INVESTIŢIA ÎN TINERI, ÎN EDUCAŢIE, ÎN FAMILIE, ÎN VIITOR – CEA MAI IMPORTANTĂ INVESTIŢIE PE CARE O POATE FACE UN STAT.
Tinerii sunt viitorul României, resursa strategică a ţării pentru care statul român are datoria să asigure toate condiţiile unei vieţi europene. Prin crearea de noi locuri de muncă, prin îmbunătăţirea calităţii şi accesului la educaţie, prin susţinerea familiei tinere, prin stimularea natalităţii şi prin aplicarea unor reglementări moderne privind emigraţia – putem asigura noilor generaţii un viitor aici, acasă, în România.
6. O NAŢIUNE SĂNĂTOASĂ – PROIECT FUNDAMENTAL AL UNUI STAT CARE ARE GRIJĂ DE CETĂŢENII SĂI.
O societate puternică, dinamică, o societate care se dezvoltă armonios trebuie să ofere servicii medicale de calitate pentru a avea cetăţeni sănătoşi. Ultimii ani au însemnat un accent mai mare pe redeschiderea spitalelor, finanţarea unităților medicale, mărirea veniturilor pentru medici şi extinderea unor servicii medicale.
7. SECURITATEA NAŢIONALĂ ŞI SIGURANŢA CETĂŢEANULUI – SUNT OBLIGAŢII FUNDAMENTALE ALE STATULUI ROMÂN
Alături de stabilitate, construcţie şi distribuţie echitabilă a bunăstării, siguranţa deplină a cetăţeanului în faţa ameninţărilor interne şi externe este un angajament central al Preşedintelui. Şeful statului are datoria de a întări instituţiile cu un rol major în acest domeniu: Armata Română, structurile Ministerului de Interne, serviciile de informaţii, Justiţia – toate sunt repere ale unui stat puternic, în care cetăţenii se simt în siguranţă, protejaţi, cu toate drepurile şi libertăţile respectate şi garantate.
8. ROMÂNIA VIITORULUI. CONSTRUIM ROMÂNIA DIGITALĂ, PRIN CREŞTEREA COMPETITIVITĂŢII ÎN ZONE DE VÂRF.
România îşi propune să investească şi mai mult în zone de înaltă competitivitate, în care este deja bine pregătită - ne putem mândri la nivel mondial cu una dintre cele mai bune baze de selecţie a profesioniştilor care lucrează în IT. Industria IT poate şi trebuie să fie un motor de creştere pentru România, iar ţara noastră poate deveni un hub tehnologic pentru această parte a lumii. Trebuie să ne construim un avantaj competitiv din industria IT, zonă în care avem deja o resursă umană talentată şi în care trebuie să continuăm să investim.
9. MÂNDRI CĂ SUNTEM ROMÂNI – ACASĂ ŞI ÎN LUME.
Implicarea societăţii civile organizate, inclusiv a Bisericii Ortodoxe Române, dar şi a tuturor celorlate culte, alături de stat, în proiecte menite să promoveze valorile româneşti reprezintă un pas important spre o societate puternică, mândră de trecutul şi de prezentul ei, gata să construiască un viitor mai bun.
10. O SOCIETATE ECHITABILĂ, ÎN CARE VALOAREA ŞI MUNCA SUNT PROMOVATE.
România are nevoie de un Preşedinte care să celebreze excelenţa românească în toate domeniile şi să o afirme clar şi răspicat, în toate împrejurările naţionale şi internaţionale. O Românie Corectă este cea în care fiecare membru trebuie să aibă şansa de a munci cinstit pentru a beneficia de şanse egale de reuşită, dezvoltare personală şi profesională.
Citeşte AICI programul prezidenţial COMPLET al candidatului Victor Ponta.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ