Cum va ajunge Băsescu președintele PNL

| 23 oct, 2014

Este clar ca bună ziua că aceasta este miza mișcărilor de trupe: Traian Basescu va intra, prin PDL, cu tot cu PMP, în ”noul PNL”. PDL deja domină ACL, prin fonduri și structură, PNL este în degringoladă financiară și organizatorică.

Noul PNL va deveni noua navă Biruința, cârmită de Băsescu spre alegerile din 2016... Trei-patru informații recente și cât se poate de importante despre evoluția formațiunilor de dreapta din România merită puse cap la cap. O regrupare masivă se profilează la orizont, în lumina câștigării alegerilor prezidențiale de către premierul Victor Ponta. Este posibil ca din marea victorie a USD să aibă de pierdut doar PNL, ajuns de izbeliște. Oamenii lui Băsescu au trecut deja la strategie pe termen lung. În timp ce Vasile Blaga se umflă în pene despre marele PNL va guverna România în următorii zece ani, zvonurile tot mai insistente vorbesc de înlăturarea lui Klaus Iohannis din fruntea partidului său, ca urmare a reproșurilor combinate pentru pierderea alegerilor dar și pe fondul unei sentințe nefavorabilă în procesul cu ANI. Cei care își fac planuri iluzorii despre resuscitarea PNL prin readucerea lui Crin Antonescu, vor avea ocazia să fie martorii canibalizării definitive a PNL de către PDL, începând chiar cu manevra dibace a confiscării numelui. Noul PNL va fi, de fapt vechiul PDL, căci în această luptă câștigă cine are resursele și structura mai puternică în teritoriu.

Citeşte şi: Cum l-a convins Elena Udrea pe Traian Băsescu să se răzgândească peste noapte

A doua informație apare în declarația Elenei Udrea: Traian Băsescu se va înscrie negreșit în PMP, chiar din 22 decembrie 2014, a doua zi după ce își va termina mandatul de șef al statului, a declarat Elena Udrea. Răspunsul în doi peri al șefei PMP cu privire la funcția pe care o va ocupa Băsescu în partid, nu mai poate păcăli pe nimeni. Băsescu o va detrona pe Udrea ”democratic” urmând să conducă formațiunea moșită și nășită încă din timpul mandatului.

A treia piesă a acestui puzzle vine de la Monica Macovei, care la rândul ei face declarații privind formarea unui nou partid politic după alegerile prezidențiale. Având în vedere grija maximă prin care fostul ministru al Justiției a evitat permanent un conflict deschis cu Traian Băsescu, o împăcare și o alianță politică între cele două tabere este extrem de plauzibilă.

Toate aceste piese aparțin unui tot în care liantul este oferit de spusele unui personaj considerat ”trădător” al intereselor lui Traian Băsescu, europarlamentarul Cristian Preda.

Conform acestuia, PPE pune la cale o mare comasare a partidelor românești care sunt membre ale grupului european, cu bătaie pe termenul alegerilor parlamentare din 2016. "Cred că, indiferent de rezultatul scrutinului prezidențial, formațiunile afiliate la PPE – PNL, PDL, UDMR, PMP, PNȚCD – trebuie să aibă un proiect comun pentru 2016. Probabil că UDMR nu va accepta vreo fuziune cu un partid non-etnic, dar celelalte pot avea în vedere comasări și alianțe politice", a declarat europarlamentarul Cristian Preda pentru România Liberă.

Citeşte şi: CANDIDAŢI PREŞEDINŢIE 2014. Ce spune de fapt sondajul IRSOP: Dezastru pentru Dreapta

Toate aceste informații puse cap la cap reprezintă practic un epitaf pentru PNL, așa cum a fost cunoscut până acum, ca partid istoric și formațiune fondatoare a USL. Nu numai că va deveni imposibilă analiza politică despre un PNL care va deveni ”noul PNL", de care menționează Blaga și pe care, după toate probabilitățile, îl va aduce la remorca PMP-ului condus de Traian Băsescu. Este clar ca bună ziua că aceasta este miza mișcărilor de trupe: Basescu va intra, prin PDL, cu tot cu PMP, în ”noul PNL”. PDL deja domină ACL, prin fonduri și structură, PNL este în degringoladă financiară și organizatorică. Mai sunt elemente neclare. Cum se va produce joncțiunea PDL cu PMP, sau cum va fi absorbită facțiunea Macobei, dar acestea sunt simple detalii. Ceea ce apare deja cu claritate este că, pe această direcție, nici vorbă să revină Crin Antonescu la cârmă. Mașinațiunile liberale începute de Iohannis, Vălean și Antonescu, continuate mai apoi de Orban și Atanasiu, îl vor aduce pe Traian Băsescu la cârma PNL, ca lider oficial, până la alegerile din 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 2014
Ambasadorul
Echipa de consilieri a lui Ponta a tradat..
Sultanescu vinde gogosi la CSCI,adica sondaje favorabile lui Ponta
Socol face combinatii cu Andrei Hrebenciuc
Palada se da intelectual si rugbist pe Facebook,in loc sa-si faca treaba
De fapt,Iohannis conduce detasat in cazul turului 2.
Acuzele DNA despre Sarbu,Sova,Hrebenciuc si Adam au sapat credibilitatea lui Ponta
In special despre Sarbu(socrul lui) si faptul ca a fost angajatul lui Cocos
Cocos e suspectat in dosarul Microsoft
Singura sansa la PSD este acum doar Dl.Ghita
Sa-i dea pe mana DNA-ului pe acesti combinatori
Sa faca curat…
Sa scape partidul de baroni si dinozauri
Partidul este muncitoresc,n-avem nevoie de baroni si relativ tanar,n-avem nevoie de dinozauri
Ponta nu mai are sanse,mai bine sa nu mai candideze
PSD-ul nu mai suporta inca un esec,dupa Nastase si Geoana
Succes Dle Ghita.
24 oct, 2014
Ambasadorul
Ponta a pierdut alegerile...
O întreagă filială judeţeană UNPR joacă la două capetele. Deşi îl spijină formal pe Victor Ponta, aceştia recunosc faptul că îl votează pe Iohannis. Ba mai mult, după alegeri, UNPR va forma o nouă coaliţie de guvernare, alături de actuala Opoziţie, susţine un lider al UNPR Neamţ.

Mihai Almăşanu, preşedinte al organizaţiei locale Podoleni, a fost înregistrat în timp ce făcea câteva afirmaţii surprinzătoare. Acesta susţine că opiniile sale sunt împărtăşite şi de liderul UNPR Neamţ, Culiţă Tărâţă.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ